Τάρτα με αλλαντικά και μανιτάρια - Creta Farms
eatlife / συνταγές /

Τάρτα με αλλαντικά και μανιτάρια

O σεφ Αλέξανδρος Παπανδρέου ετοιμάζει Τάρτα με αλλαντικά και μανιτάρια.

υλικά

    • 150 γραμμάρια ψητή γαλοπούλα Εν Ελλάδι Gourmet Creta Farms σε φέτες πάχους ½ εκ.
    • 150 γραμμάρια σαλάμι αέρος πικάντικο Εν Ελλάδι Creta Farms σε φέτες πάχους ½ εκ.
    • 150 γραμμάρια brown μανιτάρια
    • 100 γραμμάρια λιαστές τομάτες
    • 1 πράσο μόνο το λευκό μέρος
    • 3 κουταλιές ελαιόλαδο
    • 150 γραμμάρια κασέρι τριμμένο
    • 125 γραμμάρια γάλα
    • 125 γραμμάρια κρέμα γάλακτος
    • 1 αυγό
    • 1 κρόκο

    Για την τάρτα:

    • 250 γραμμάρια αλεύρι για όλες τις χρήσεις κοσκινισμένο
    • 125 γραμμάρια βούτυρο κομμένο σε μικρά κομμάτια
    • 1 κρόκο αυγού
    • 2 γραμμάρια αλάτι
    • 50 γραμμάρια κρύο νερό
    • Αλάτι
    • Φρεσκοτριμμένο πιπέρι

εκτέλεση

  1. Στον κάδο ενός μίξερ τοποθετείτε, το αλεύρι μαζί με το βούτυρο και το αλάτι και τα χτυπάτε σε χαμηλή ταχύτητα με το φτερό μέχρι να πάρουν την υφή θρυμματισμένης ψίχας ψωμιού.
  2. Προσθέτετε τον κρόκο μαζί με το νερό και μόλις ξεκινάει να σχηματίζετε μία ζύμη, αποσύρετε την ζύμη από τον κάδο, την τοποθετείτε σε ένα καθαρό και στεγνό πάγκο, τυλίγετε την ζύμη σε μεμβράνη και την τοποθετείτε στο ψυγείο να ξεκουραστεί για τουλάχιστον 1 ώρα.
  3. Ανοίγετε την ζύμη με έναν πλάστη, ανάμεσα σε 2 αντικολλητικά χαρτιά και την απλώνετε προσεχτικά στην ταρτιέρα κάνοντας στο τελείωμα της ταρτιέρας με τα δάχτυλά σας στη ζύμη ένα μικρό γύρισμα προς τα μέσα.
  4. Ψήνετε σε προθερμασμένο φούρνο στους 200ο C για 20-22 λεπτά τοποθετώντας μια λαδόκολλα με ειδικά βαρίδια ή φασόλια για βάρος.
  5. Σε ένα ξύλο κοπής με ένα κοφτερό μαχαίρι κόβετε την ψητή γαλοπούλα και το πικάντικο σαλάμι σε καβάκια, τα brown μανιτάρια στην μέση και μετά σε φέτες, τις λιαστές τομάτες σε μικρά μπαστουνάκια και ψιλοκόβετε το πράσο.
  6. Τοποθετείτε ένα αντικολλητικό τηγάνι σε δυνατή φωτιά να ζεσταθεί καλά και προσθέτετε το ελαιόλαδο.
  7. Σοτάρετε το πράσο μαζί με τα brown μανιτάρια και τις λιαστές τομάτες για 3-4 λεπτά, πασπαλίζοντας με αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι.
  8. Όταν το πράσο με τα μανιτάρια είναι έτοιμα τα αποσύρετε από το τηγάνι και τα τοποθετείτε σε ένα μπολ μαζί με την καπνιστή γαλοπούλα, το σαλάμι αέρος και το τριμμένο κασέρι και ανακατεύετε καλά.
  9. Σε ένα μικρό μπολ τοποθετείτε την κρέμα γάλακτος μαζί με το γάλα, το αυγό και τον κρόκο, πασπαλίζετε με αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι και με ένα σύρμα τα χτυπάτε καλά.
  10. Απλώνετε στην τάρτα το μείγμα με τα αλλαντικά και περιχύνετε προσεχτικά το μείγμα κρέμας-αυγών.
  11. Ψήνετε σε προθερμασμένο φούρνο στους 200ο C, στις αντιστάσεις, για 16-18 λεπτά.
  12. Όταν η τάρτα είναι έτοιμη, την αποσύρετε από τον φούρνο και την αφήνετε να κρυώσει λίγο πριν την κόψετε.