Ταρτα καρδιά με αλλαντικά και τυριά - Creta Farms
eatlife / συνταγές /

Ταρτα καρδιά με αλλαντικά και τυριά

Συνταγή από τον σεφ Αλέξανδρο Παπανδρέου.

υλικά

    • 250 γραμμάρια ψητή γαλοπούλα Εν Ελλάδι Gourmet Creta Farms σε φέτες πάχους ½ εκ.
    • 250 γραμμάρια ψητό ζαμπόν Εν Ελλάδι Creta Farms σε φέτες πάχους ½ εκ.
    • 200 γραμμάρια κασέρι τριμμένο
    • 200 γραμμάρια γραβιέρα τριμμένη
    • 250 γραμμάρια γάλα
    • 250 γραμμάρια κρέμα γάλακτος
    • 2 αυγά
    • 2 κρόκους

    Για την τάρτα:

    • 250 γραμμάρια αλεύρι για όλες τις χρήσεις κοσκινισμένο
    • 125 γραμμάρια βούτυρο κομμένο σε μικρά κομμάτια
    • 1 κρόκο αυγού
    • 2 γραμμάρια αλάτι
    • 50 γραμμάρια κρύο νερό
    • Αλάτι
    • Φρεσκοτριμμένο πιπέρι

εκτέλεση

  • Στον κάδο ενός μίξερ τοποθετείτε, το αλεύρι μαζί με το βούτυρο και το αλάτι και τα χτυπάτε σε χαμηλή ταχύτητα με το φτερό μέχρι να πάρουν την υφή θρυμματισμένης ψίχας ψωμιού.
  • Προσθέτετε τον κρόκο μαζί με το νερό και μόλις ξεκινάει να σχηματίζετε μία ζύμη, αποσύρετε την ζύμη από τον κάδο, την τοποθετείτε σε ένα καθαρό και στεγνό πάγκο, τυλίγετε την ζύμη σε μεμβράνη και την τοποθετείτε στο ψυγείο να ξεκουραστεί για τουλάχιστον 1 ώρα.
  • Ανοίγετε την ζύμη με έναν πλάστη, ανάμεσα σε 2 αντικολλητικά χαρτιά και την απλώνετε προσεχτικά σε μία φόρμα σε σχήμα καρδιάς κάνοντας στο τελείωμα της ταρτιέρας με τα δάχτυλά σας στη ζύμη ένα μικρό γύρισμα προς τα μέσα.
  • Ψήνετε σε προθερμασμένο φούρνο στους 200ο C για 18-20 λεπτά τοποθετώντας μια λαδόκολλα με ειδικά βαρίδια ή φασόλια για βάρος.
  • Πριν κόψετε το ψητό ζαμπόν και την ψητή γαλοπούλα σε κυβάκια με ένα κουπάτ σε σχήμα καρδιάς κόβετε από τις φέτες των αλλαντικών 3 καρδίες από την γαλοπούλα και 3 καρδιές από το ζαμπόν για ντεκόρ.
  • Σε ένα ξύλο κοπής με ένα κοφτερό μαχαίρι κόβετε την ψητή γαλοπούλα και το ψητό ζαμπόν σε κυβάκια.
  • Σε ένα μικρό μπολ τοποθετείτε την κρέμα γάλακτος μαζί με το γάλα, τα αυγά και τους κρόκους, πασπαλίζετε με αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι και με ένα σύρμα τα χτυπάτε καλά.
  • Απλώνετε στην τάρτα τα κυβάκια των αλλαντικών μαζί με την τριμμένη γραβιέρα και το τριμμένο κασέρι και περιχύνετε προσεχτικά το μείγμα κρέμας-αυγών.
  • Ψήνετε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180ο C, στις αντιστάσεις, για 16-18 λεπτά.
  • Όταν η τάρτα είναι έτοιμη, την αποσύρετε από τον φούρνο και την αφήνετε να κρυώσει λίγο πριν την κόψετε.
  • Τοποθετείτε ένα μικρό αντικολλητικό τηγάνι σε δυνατή φωτιά να ζεσταθεί καλά, προσθέτετε 2 κουταλιές ελαιόλαδο και σοτάρετε ελαφρά τις καρδιές από τα αλλαντικά.
  • Τοποθετείτε τις καρδιές αλλαντικών στην τάρτα και σερβίρετε.