Σπετσοφάι στη γάστρα με Creta Farms χωριάτικα λουκάνικα - Creta Farms
eatlife / συνταγές /

Σπετσοφάι στη γάστρα με Creta Farms χωριάτικα λουκάνικα

Παράδοση και νοστιμιά μαζί. Σπετσοφάι στη γάστρα με χωριάτικο λουκάνικο Creta Farms. Επιλέξτε τα λουκάνικα που προτιμάτε: με μυρωδικά, πράσο, πορτοκάλι ή κρασί.

υλικά

    • 400 γρ. Χωριάτικα Λουκάνικα Creta Farms (όποια γεύση θέλουμε)
      α) με μυρωδικά β) με πράσο γ) με πορτοκάλι δ) με κρασί
    • 300 γρ. ελαιόλαδο
    • 200 γρ. πιπεριές πράσινες κέρατο
    • 200 γρ. πιπεριές κόκκινες κέρατο
    • 200 γρ. μελιτζάνες
    • 200 γρ. κολοκύθι
    • 150 γρ. ντοματίνια αποφλοιωμένα
    • 2 σκελίδες σκόρδο
    • 100 γρ. κρεμμύδι σε φέτες
    • 5 γρ. αλάτι
    • 4 γρ. πιπέρι
    • 5 γρ. φρέσκο θυμάρι
    • 2 γρ. φρέσκο δενδρολίβανο
    • 2 γρ. κόκκινο πιπέρι
    • 2 γρ. ρίγανη
    • 4 γρ. ψιλοκομμένο φρέσκο μαϊντανό

εκτέλεση

Προετοιμασία των Λαχανικών
Κόβουμε τα λουκάνικα σε φέτες μέτριου πάχους, τις μελιτζάνες σε λωρίδες και τις αφήνουμε για 1 ώρα περίπου σε αλατισμένο νερό, κόβουμε το κολοκύθι σε λεπτές φέτες και τις πιπεριές σε μεγάλα κομμάτια. Στη συνέχεια ζεματίζουμε και αποφλοιώνουμε τα ντοματίνια. Πολτοποιούμε το σκόρδο.

Μαγείρεμα
Σε μία γάστρα στρώνουμε όλα τα υλικά ανακατεύοντας τα με όλα τα φρέσκα μυρωδικά, τα μπαχαρικά και το ελαιόλαδο. Ψήνουμε στους 200ºc για 30 λεπτά.

Σερβίρουμε με ψιλοκομμένο μαϊντανό.

Τip: Αν το θέλουμε πιο ζουμερό μπορούμε να προσθέσουμε ντομάτα κονκασέ.