BBQ sauce
Σε μία κατσαρόλα ρίχνουμε τη ζάχαρη να καραμελώσει, μετά τα κρεμμύδια και το σκόρδο να μαραθούν. Αμέσως μετά σβήνουμε με το ξύδι και το κονιάκ και προσθέτουμε το μέλι, το σιρόπι σφενδάμου, την κέτσαπ, την μουστάρδα και την πάπρικα. Μαγειρεύουμε σε χαμηλή φωτιά χωρίς καπάκι μέχρι να καραμελώσει το μίγμα.
Η BBQ sauce είναι έτοιμη.
Mαρινάδα
Σε ένα μεγάλο τηγάνι ρίχνουμε το ελαιόλαδο και θωρακίζουμε πολύ καλά τα spare ribs. Αμέσως μετά ρίχνουμε τα μυρωδικά και τα μπαχαρικά, το αλάτι, το πιπέρι, το τσίλι σε χοντρά κομμάτια, το σκόρδο, το θυμάρι, το λέμον γκρας, τον γλυκάνισο και το κόλιανδρο. Σοτάρουμε όλα αυτά τα υλικά για να αρωματιστεί όμορφα το κρέας και αμέσως μετά σβήνουμε με κρασί. Προσθέτουμε το ζωμό και ψήνουμε στο φούρνο για 25 λεπτά στους 170ºc .
Βγάζουμε τα spare ribs τα αλείφουμε με bbq sauce και τα ξανάβάζουμε στο φούρνο για άλλα 20 λεπτά στους 170ºc. Το επαναλαμβάνουμε άλλη μία φορά. Τα spare ribs είναι έτοιμα όταν αρχίσουν να αποκολλούνται από το κόκκαλο.
Σερβίρουμε με ένα μπολ ΒΒQ sauce.
Tip: Η BBQ sauce συντηρείτε στο ψυγείο σε μπολ για 20 μέρες.