Σουφλέ ζυμαρικών με Σφακιανά λουκάνικα, μπέικον Εν Ελλάδι και πράσινα λαχανικά - Creta Farms
eatlife / συνταγές /

Σουφλέ ζυμαρικών με Σφακιανά λουκάνικα, μπέικον Εν Ελλάδι και πράσινα λαχανικά

Σουφλέ ζυμαρικών με ριγκατόνι, Σφακιανά λουκάνικα και μπέικον Εν Ελλάδι, μπρόκολο, σπανάκι, κολοκύθι και πλούσια μπεσαμέλ. Μια εύκολη και γευστική συνταγή, που μπορεί να συνοδεύσει τέλεια ένα τραπέζι σας.

υλικά

    • 1 κιλό ριγκατόνι
    • 300 γρ. λουκάνικα Σφακιανά
    • 100 γρ. μπέικον καπνιστό Εν Ελλάδι
    • 150 γρ. μπρόκολο
    • 150 γρ. σπανάκι
    • 150 γρ. κολοκύθι
    • 2 γρ. ελαιόλαδο
    • 20 γρ. ψιλοκομμένο φρέσκο κρεμμυδάκι
    • 5 γρ. άνηθο
    • 2 γρ. αλάτι
    • 1 γρ. πιπέρι



    ΜΠΕΣΑΜΕΛ

    • 4 αβγά
    • 1 ½ λίτρο γάλα
    • 180 γρ. αλεύρι
    • 100 γρ. ελαιόλαδο
    • 100 γρ. κασέρι
    • 150 γρ. παρμεζάνα
    • 1 γρ. μοσχοκάρυδο
    • 2 γρ. αλάτι
    • 1 γρ. πιπέρι

εκτέλεση

Ζυμαρικά
Βράζουμε το ριγκατόνι για 7 λεπτά, το στραγγίζουμε και το απλώνουμε σε ταψί με ελάχιστο ελαιόλαδο να κρυώσει.
Στη συνέχεια βράζουμε το μπρόκολο και το κολοκύθι κομμένα σε μεγάλα κομμάτια, προσέχουμε όμως να μην τα παραβράσουμε. Αχνίζουμε το σπανάκι με το κρεμμυδάκι και τον άνηθο και αλατοπιπερώνουμε. Κόβουμε τα Σφακιανά λουκάνικα και το μπέικον σε μικρά κομμάτια.

Μπεσαμέλ
Σε αντικολλητικό τηγάνι ρίχνουμε το ελαιόλαδο και το αλεύρι σιγά σιγά και φτιάχνουμε ένα χυλό. Προσοχή ο χυλός αλευριού πρέπει να είναι σε αραιή μορφή. Σε μία κατσαρόλα ζεσταίνουμε το γάλα. Πριν πάρει βράση ρίχνουμε σιγά σιγά το χυλό από το αλεύρι ανακατεύοντας γρήγορα και επίμονα με ένα σύρμα. Αν ακολουθήσουμε ακριβώς τα βήματα το μίγμα μπεσαμέλ που κάνουμε δεν θα σβολιάσει με τίποτα.
Μόλις η μπεσαμέλ αρχίζει να βράζει και σφίξει, τότε καρυκεύουμε και ρίχνουμε το τριμμένο κασέρι, την παρμεζάνα, τα αβγά, το μοσχοκάρυδο και αλατοπιπερώνουμε.

Σουφλέ
Σε ένα πυρέξ ρίχνουμε το ζυμαρικό με τα λαχανικά μας και τα αλλαντικά προσθέτουμε και τη μισή μπεσαμέλ για να δέσει όμορφα το σουφλέ.
Περιχύνουμε την υπόλοιπη μπεσαμέλ από πάνω.
Ψήνουμε στους 170ºc για 25 λεπτά.

Tip: Αν η μπεσαμέλ σας βγει σφιχτή προσθέτουμε γάλα για να την φέρουμε στο επιθυμητό αραιό επίπεδο.