Ζυμαρικά
Βράζουμε το ριγκατόνι για 7 λεπτά, το στραγγίζουμε και το απλώνουμε σε ταψί με ελάχιστο ελαιόλαδο να κρυώσει.
Στη συνέχεια βράζουμε το μπρόκολο και το κολοκύθι κομμένα σε μεγάλα κομμάτια, προσέχουμε όμως να μην τα παραβράσουμε. Αχνίζουμε το σπανάκι με το κρεμμυδάκι και τον άνηθο και αλατοπιπερώνουμε. Κόβουμε τα Σφακιανά λουκάνικα και το μπέικον σε μικρά κομμάτια.
Μπεσαμέλ
Σε αντικολλητικό τηγάνι ρίχνουμε το ελαιόλαδο και το αλεύρι σιγά σιγά και φτιάχνουμε ένα χυλό. Προσοχή ο χυλός αλευριού πρέπει να είναι σε αραιή μορφή. Σε μία κατσαρόλα ζεσταίνουμε το γάλα. Πριν πάρει βράση ρίχνουμε σιγά σιγά το χυλό από το αλεύρι ανακατεύοντας γρήγορα και επίμονα με ένα σύρμα. Αν ακολουθήσουμε ακριβώς τα βήματα το μίγμα μπεσαμέλ που κάνουμε δεν θα σβολιάσει με τίποτα.
Μόλις η μπεσαμέλ αρχίζει να βράζει και σφίξει, τότε καρυκεύουμε και ρίχνουμε το τριμμένο κασέρι, την παρμεζάνα, τα αβγά, το μοσχοκάρυδο και αλατοπιπερώνουμε.
Σουφλέ
Σε ένα πυρέξ ρίχνουμε το ζυμαρικό με τα λαχανικά μας και τα αλλαντικά προσθέτουμε και τη μισή μπεσαμέλ για να δέσει όμορφα το σουφλέ.
Περιχύνουμε την υπόλοιπη μπεσαμέλ από πάνω.
Ψήνουμε στους 170ºc για 25 λεπτά.
Tip: Αν η μπεσαμέλ σας βγει σφιχτή προσθέτουμε γάλα για να την φέρουμε στο επιθυμητό αραιό επίπεδο.