Σαλάτα με πολύχρωμα τοματίνια, ψητή γαλοπούλα, ελιές, φέτα και κουλούρι Θεσσαλονίκης - Creta Farms
eatlife / συνταγές /

Σαλάτα με πολύχρωμα τοματίνια, ψητή γαλοπούλα, ελιές, φέτα και κουλούρι Θεσσαλονίκης

Συνταγή από τον σεφ Αλέξανδρο Παπανδρέου.

υλικά

    • 350 γραμμάρια πολύχρωμα τοματίνια
    • 200 γραμμάρια γαλοπούλα ψητή ¨Χωρίς¨ Creta Farms κομμένη σε φέτες
    • 1 μικρό κρεμμύδι
    • 80 γραμμάρια ελιές Καλαμών ροδέλα
    • 2 κουταλιές κάπαρη
    • 1 κουλούρι Θεσσαλονίκης
    • 150 γραμμάρια φέτα χοντροσπασμένη
    • 70 ml ελαιόλαδο
    • 5 κλωναράκια φρέσκο θυμάρι
    • Αλάτι
    • Φρεσκοτριμμένο πιπέρι
χρόνος ετοιμασίας
15
βαθμός δυσκολιας
ΕΎΚΟΛΟ
τύπος γεύματος
ΚΥΡΙΩΣ ΠΙΑΤΑ

εκτέλεση

Σε ένα μικρό multi τοποθετείτε τα 70 ml ελαιόλαδο μαζί με τα φυλλαράκια από τα κλωναράκια του θυμαριού, αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι και τα χτυπάτε καλά.
Σε ένα ξύλο κοπής με ένα κοφτερό μαχαίρι κόβετε τα τοματίνια στην μέση, το κουλούρι Θεσσαλονίκης σε μικρές μπουκιές και το κρεμμύδι στην μέση και μετά σε λεπτές φέτες.
Τυλίγετε τις φέτες ψητής γαλοπούλας σε ρολάκια και τις κόβετε σε πάχος ½ εκατοστού, χωρίς να τις ξετυλίξετε.
Τοποθετείτε όλα τα υλικά, εκτός από την ψητή γαλοπούλα, σε ένα μπολ μαζί με τις ελιές ροδέλα, την κάπαρη, την χοντροσπασμένη φέτα, το ελαιόλαδο με το θυμάρι, αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι.
Ανακατεύετε καλά και προσεχτικά και σερβίρετε ατομικά μπολ με την ψητή γαλοπούλα από πάνω.