Ριζότο με καπνιστή χοιρινή μπριζόλα, σαφράν, παρμεζάνα και σπαράγγια - Creta Farms
eatlife / συνταγές /

Ριζότο με καπνιστή χοιρινή μπριζόλα, σαφράν, παρμεζάνα και σπαράγγια

Συνταγή από τον σεφ Αλέξανδρο Παπανδρέου.

υλικά

    • 250 γραμμάρια αρμπόριο
    • 1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
    • 250 γραμμάρια χοιρινή καπνιστή μπριζόλα Gourmet Εν Ελλάδι Creta Farms
    • 10 σπαράγγια
    • 4 κουταλιές ελαιόλαδο
    • 6-7 στήμονες σαφράν
    • 150 ml λευκό ξηρό κρασί
    • 800 ml ζωμός λαχανικών
    • 150 γραμμάρια παρμεζάνα τριμμένη
    • 2 κουταλιές βούτυρο
    • Αλάτι
    • Φρεσκοτριμμένο πιπέρι
χρόνος ετοιμασίας
45
βαθμός δυσκολιας
ΜΈΤΡΙΟ
τύπος γεύματος
ΚΥΡΙΩΣ ΠΙΑΤΑ

εκτέλεση

  • Σε ένα ξύλο κοπής με ένα κοφτερό μαχαίρι κόβετε την χοιρινή καπνιστή μπριζόλα σε μικρά κυβάκια και ψιλοκόβετε το κρεμμύδι.
  • Με ένα πατατοκαθαριστή καθαρίζετε τα σπαράγγια από το κεφάλι τους και προς τα κάτω και κόβετε το τελευταίο κομμάτι που είναι αρκετά σκληρό.
  • Τοποθετείτε ένα κατσαρολάκι με αλατισμένο νερό σε δυνατή φωτιά, βράζετε τα σπαράγγια για 2-3 λεπτά, τα αποσύρετε από το κατσαρολάκι και τα κρυώνετε κάτω από άφθονο τρεχούμενο νερό.
  • Τοποθετείτε ένα αντικολλητικό τηγάνι σε δυνατή φωτιά να ζεσταθεί καλά, προσθέτετε 2 κουταλιές ελαιόλαδο και σοτάρετε τα κυβάκια χοιρινής καπνιστής μπριζόλας μέχρι να πάρει ένα ελαφρύ χρώμα και να βγάλει τα αρώματα της.
  • Τοποθετείτε ένα μεγάλο αντικολλητικό τηγάνι σε δυνατή φωτιά να ζεσταθεί καλά και προσθέτετε το υπόλοιπο ελαιόλαδο.
  • Σοτάρετε για 2-3 λεπτά το ψιλοκομμένο κρεμμύδι και προσθέτετε το αρμπόριο και συνεχίζοντας το σοτάρισμα για άλλο 1 λεπτό.
  • Σβήνετε με το λευκό κρασί και μόλις εξατμιστεί, προσθέτετε το σαφράν, χαμηλώνετε την φωτιά και με μια κουτάλα της σούπας προσθέτετε τον ζωμό λαχανικών σιγά –σιγά μέχρι να μαγειρευτεί το αρμπόριο.
  • Όταν το ριζότο είναι σχεδόν έτοιμο προσθέτετε την τριμμένη παρμεζάνα μαζί με το βούτυρο και ανακατεύετε καλά μέχρι να δέσει το ριζότο.
  • Όταν το ριζότο είναι έτοιμο, προσθέτετε τα σοταρισμένα κυβάκια χοιρινής καπνιστής μπριζόλας, τα σπαράγγια, κομμένα σε μικρά κομμάτια, ανακατεύετε καλά και σερβίρετε σε βαθιά ατομικά πιάτα με λίγο φρεσκοτριμμένο πιπέρι από πάνω.