Ριγκατόνι με χοιρινό λαιμό Εν Ελλάδι, ελιές, ντοματίνια και κατίκι - Creta Farms
eatlife / συνταγές /

Ριγκατόνι με χοιρινό λαιμό Εν Ελλάδι, ελιές, ντοματίνια και κατίκι

Η δική μας μεσογειακή προσέγγιση στα ριγκατόνι. Ένα νόστιμο πιάτο με χοιρινό λαιμό Εν Ελλάδι, κάπαρη, ελιές, ντοματίνια και κατίκι. Ιδανικό για τους ανοιξιάτικους και καλοκαιρινούς μήνες.

υλικά

    • 500 γρ. ριγκατόνι
    • 300 γρ. χοιρινό λαιμό Εν Ελλάδι
    • 60 γρ. ελαιόλαδο
    • 20 γρ. μουστάρδα
    • 50 γρ. βούτυρο
    • 50 ml κρασί λευκό
    • 300 γρ. ζωμός λαχανικών.
    • 50 γρ. κρεμμυδάκι φρέσκο
    • 5 γρ. σκόρδο
    • 50 γρ. κάπαρη
    • 30 γρ σπανάκι
    • 40 γρ. ελιές φιλέτο
    • 40 γρ. ντοματίνια
    • 100 γρ. κατίκι
    • 5 γρ. θυμάρι
    • 10 γρ. μαϊντανό
    • 4γρ.αλάτι
    • 6γρ. πιπέρι
χρόνος ετοιμασίας
30
βαθμός δυσκολιας
ΕΎΚΟΛΟ
τύπος γεύματος
ΚΥΡΙΩΣ ΠΙΑΤΑ

εκτέλεση

Ζυμαρικά
Βράζουμε το ριγκατόνι σε κατσαρόλα για 8 λεπτά. Στραγγίζουμε το ζυμαρικό και δεν το κρυώνουμε, το απλώνουμε σε ένα ταψί και το αφήνουμε εκτός ψυγείου με ελάχιστο ελαιόλαδο.

Μαγείρεμα του Χοιρινού
Κόβουμε το χοιρινό λαιμό σε λεπτές φέτες. Σε αντικολλητικό τηγάνι ρίχνουμε ελαιόλαδο και σοτάρουμε πολύ καλά το χοιρινό λαιμό. Σκοπός μας να θωρακίσουμε πολύ καλά τα κομμάτια κρέατος. Καρυκεύουμε και μετά τα αποσύρουμε από το τηγάνι σε μικρό σκεύος να ξεκουραστούν.

Σάλτσα
Στο ίδιο τηγάνι ρίχνουμε το βούτυρο, το κρεμμυδάκι φρέσκο, το σκόρδο και μετά από ένα λεπτό σβήνουμε με το κρασί. Αμέσως μετά ρίχνουμε το ζωμό, την κάπαρη, τις ελιές και το ριγκατόνι, μαγειρεύουμε για 2 λεπτά και προσθέτουμε τα χοιρινά κομμάτια για άλλα 3 λεπτά τουλάχιστον μέχρι να δέσει το φαγητό.
Τέλος, προσθέτουμε τα ντοματίνια, τα φρέσκα μυρωδικά και το ανάλογο αλάτι και πιπέρι. Σερβίρουμε με μία κουταλιά κατίκι.

Τip: Τα μυρωδικά και τα ντοματίνια χρειάζονται μόνο 1 λεπτό μαγείρεμα.