Ζυμάρι
Πρώτο βήμα που πρέπει να κάνουμε είναι να ανακατέψουμε το χλιαρό νερό (35ºc) με τη μαγιά. Μετά από 2-3 λεπτά προσθέτουμε σε μπολ το ελαιόλαδο, το αβγό, το αλεύρι και τέλος το αλάτι. Ζυμώνουμε όλα τα υλικά μαζί και μόλις ομογενοποιηθούν καλά, τα αφήνουμε στο μπολ να ξεκουραστούν για 30 λεπτά περίπου.
Σάλτσα
Σε μία μικρή κατσαρόλα προσθέτουμε το ελαιόλαδο και μαραίνουμε (δεν σοτάρουμε) το κρεμμύδι και το σκόρδο. Ρίχνουμε τη σάλτσα και τον πελτέ και σιγοβράζουμε για 20 λεπτά περίπου ωσότου η σάλτσα χάσει ένα μέρος από την υγρασία της. Στο τέλος του μαγειρέματος καρυκεύουμε την σάλτσα με τα μπαχαρικά και το φρέσκο βασιλικό.
Σύνθεση των Υλικών
Το ζυμάρι μας ζυγίζει περίπου 1 κιλό και μας δίνει 4 πίτσες των 250 γραμμαρίων. Ανοίγουμε αργά αργά το ζυμάρι και αλείφουμε με την σάλτσα. Στη συνέχεια, προσθέτουμε τα υλικά σε όλη την πίτσα με τη σωστή σειρά: παρμεζάνα, gouda, κουνουπίδι σε λεπτές φέτες, μπέικον Εν Ελλάδι, μανούρι και τέλος το μπούκοβο.
Η πίτσα είναι έτοιμη για ψήσιμο!
Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 220ºc και ψήνουμε την πίτσα για 12 με 14 λεπτά περίπου.
Tip: Το ζυμάρι της πίτσας συντηρείται στο ψυγείο για 2 ημέρες, οπότε μπορούμε να το έχουμε έτοιμο για όταν θελήσουμε να φτιάξουμε την πίτσα.