Πέννες με σαλάμι, ελιές, ανθότυρο, φρέσκο δυόσμο και σάλτσα τομάτας - Creta Farms
eatlife / συνταγές /

Πέννες με σαλάμι, ελιές, ανθότυρο, φρέσκο δυόσμο και σάλτσα τομάτας

Συνταγή από τον σεφ Αλέξανδρο Παπανδρέου.

υλικά

    • 250 γραμμάρια πέννες
    • 250 γραμμάρια φέτες σαλάμι αέρος Ελληνικό Εν Ελλάδι Creta Farms
    • 4 κουταλιές ελαιόλαδο
    • 1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
    • 1 σκελίδα σκόρδο ψιλοκομμένη
    • 120 γραμμάρια ελιές ροδέλα
    • 80 ml μαυροδάφνη
    • 300 γραμμάρια σάλτσα τομάτας
    • 120 γραμμάρια ανθότυρο
    • Λίγα φύλλα φρέσκου δυόσμου
    • Αλάτι
    • Φρεσκοτριμμένο πιπέρι
χρόνος ετοιμασίας
15
βαθμός δυσκολιας
ΕΎΚΟΛΟ
τύπος γεύματος
ΚΥΡΙΩΣ ΠΙΑΤΑ

εκτέλεση

Σε ένα ξύλο κοπής με ένα κοφτερό μαχαίρι κόβετε το σαλάμι αέρος σε μπαστουνάκια και ψιλοκόβετε το κρεμμύδι μαζί με το σκόρδο.
Τοποθετείτε μία κατσαρόλα με αλατισμένο νερό σε δυνατή φωτιά και βράζετε τις πέννες μέχρι να είναι al dente.
Όση ώρα βράζουν οι πέννες, τοποθετείτε ένα βαθύ αντικολλητικό τηγάνι σε δυνατή φωτιά να ζεσταθεί καλά και προσθέτετε μέσα το ελαιόλαδο.
Σοτάρετε το κρεμμύδι μαζί με το σκόρδο μέχρι να μαραθούν, προσθέτετε το σαλάμι αέρος και τις ελιές ροδέλα και συνεχίζετε το σοτάρισμα για άλλο 1 λεπτό.
Σβήνετε με την μαυροδάφνη, προσθέτετε την σάλτσα τομάτας μαζί με τις πέννες, αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι και συνεχίζετε το μαγείρεμα μέχρι να δέσει η μακαρονάδα.
Όταν η μακαρονάδα είναι έτοιμη, αποσύρετε το τηγάνι από την φωτιά, προσθέτετε το ανθότυρο χοντροσπασμένο, ανακατεύετε καλά και σερβίρετε σε βαθιά ατομικά πιάτα με τα φύλλα φρέσκου δυόσμου από πάνω.