Κιμάς
Σε μία κατσαρόλα ρίχνουμε το ελαιόλαδο και μόλις κάψει καλά τοποθετούμε πρώτα απ όλα τον κιμά. Σκοπός είναι να τον σοτάρουμε καλά, να του δώσουμε χρώμα και να του διώξουμε όλη την υγρασία. Μόλις φύγει τελείως η υγρασία από τον κιμά προσθέτουμε το κρεμμύδι, το σκόρδο και μετά ακριβώς από 1 λεπτό το καρότο και το σέλερι. Τα λαχανικά σοτάρονται με το λάδι που υπάρχει στο σκεύος και αρωματίζουν όμορφα το κρέας. Σβήνουμε με το κρασί, ρίχνουμε το φύλλο δάφνης και καρυκεύουμε με τα μπαχαρικά μας, αμέσως μετά προσθέτουμε την ντομάτα κονκασέ και κλείνουμε το σκεύος με καπάκι σε μέτρια προς χαμηλή φωτιά για 25 λεπτά.
Μακαρόνια
Βράζουμε τα μακαρόνια για 7 λεπτά, χωρίς να τα ανακατεύουμε πολύ διότι σπάνε και μετά τα στραγγίζουμε σε τρυπητό. Προσοχή δεν τα κρυώνουμε με νερό, τα απλώνουμε σε ταψί. Ρίχνουμε το ελαιόλαδο και καρυκεύουμε.
Μπεσαμέλ
Σε αντικολλητικό τηγάνι ρίχνουμε το ελαιόλαδο, το αλεύρι σιγά σιγά και φτιάχνουμε ένα χυλό. Προσοχή ο χυλός αλευριού πρέπει να είναι σε αραιή μορφή. Σε μια άλλη κατσαρόλα ζεσταίνουμε το γάλα. Πριν πάρει βράση ρίχνουμε σιγά σιγά το χυλό από το αλεύρι ανακατεύοντας γρήγορα και επίμονα με ένα σύρμα. Αν ακολουθήσουμε ακριβώς τα βήματα το μίγμα μπεσαμέλ που κάνουμε δεν θα σβολιάσει με τίποτα. Μόλις η μπεσαμέλ αρχίζει και βράζει και σφίξει, τότε καρυκεύουμε και ρίχνουμε το τριμμένο τυρί και τα αβγά χτυπημένα.
Μαγείρεμα
Σε ένα ταψί ή σε ένα πυρέξ με βάθος περίπου στα 7-8 εκατοστά, στρώνουμε τα μακαρόνια ανακατεμένα με ένα αβγό, 150 γρ. μπεσαμέλ και 100 γρ. από τον κιμά που κάναμε. Σκοπός μας είναι να ομογενοποιήσουμε και να νοστιμίσουμε τα μακαρόνια στον πάτο του παστίτσιου. Αμέσως μετά ρίχνουμε τον κιμά, στρώνοντας τον σε όλο το μήκος του σκεύους. Τέλος, απλώνουμε την μπεσαμέλ και σκεπάζουμε τον κιμά. Το παστίτσιο είναι έτοιμο για ψήσιμο. Σε προθερμασμένο φούρνο στους 175ºc για 45 λεπτά.
Tip: Για καλύτερο σερβίρισμα πρέπει να καθίσει τουλάχιστον 1 ώρα σε θερμοκρασία περιβάλλοντος.