Μπουγιουρντί με Εν Ελλάδι γύρο χοιρινό πικάντικο - Creta Farms
eatlife / συνταγές /

Μπουγιουρντί με Εν Ελλάδι γύρο χοιρινό πικάντικο

Συνταγή από τον σεφ Αλέξανδρο Παπανδρέου.

υλικά

    • 1 συσκευασία γύρο χοιρινό πικάντικο Εν Ελλάδι Creta Farms
    • 200 γραμμάρια φέτα
    • 1 τομάτα
    • 1 πράσινη πιπεριά
    • 1 πιπεριά Φλωρίνης
    • 2 κουταλιές ελιές Καλαμών ροδέλα
    • 1 κουταλιά φρέσκια ρίγανη ψιλοκομμένη
    • 1 κουταλιά φρέσκο θυμάρι ψιλοκομμένο
    • Φρεσκοτριμμένο πιπέρι
χρόνος ετοιμασίας
15
βαθμός δυσκολιας
ΕΎΚΟΛΟ
τύπος γεύματος
ΚΥΡΙΩΣ ΠΙΑΤΑ

εκτέλεση

  • Σε ένα ξύλο κοπής με ένα κοφτερό μαχαίρι κόβετε την τομάτα σε φέτες και την πράσινη πιπεριά μαζί με την πιπεριά Φλωρίνης σε ροδέλες.
  • Σε ένα μικρό πυρίμαχο σκεύος τοποθετείτε τις μισές φέτες τομάτας, από πάνω την μισή φέτα χοντροσπασμένη, από πάνω τον μισό πικάντικο χοιρινό γύρο, τις μισές ροδέλες από την πράσινη πιπεριά και την πιπεριά Φλωρίνης και τέλος τις μισές ελιές Καλαμών.
  • Επαναλαμβάνετε άλλη μία φορά την ίδια στρώση με τα υπόλοιπα υλικά και ψήνετε το μπουγιουρντί σε προθερμασμένο φούρνο στους 200ο C, στον αέρα, για 10-12 λεπτά μέχρι ψηθεί ο γύρος και να μελώσουν όλα τα υλικά μαζί.
  • Όταν το μπουγιουρντί είναι έτοιμο το αποσύρετε από τον φούρνο, πασπαλίζετε με τα ψιλοκομμένα μυρωδικά και σερβίρετε.