Μακαρονοσαλάτα ολικής άλεσης με Gourmet Εν Ελλάδι βραστή γαλοπούλα, παπάγια και μαρμελάδα εσπεριδοειδών  - Creta Farms
eatlife / συνταγές /

Μακαρονοσαλάτα ολικής άλεσης με Gourmet Εν Ελλάδι βραστή γαλοπούλα, παπάγια και μαρμελάδα εσπεριδοειδών 

Οι πέννες ολικής άλεσης αποκτούν μοναδική γεύση με Gourmet Εν Ελλάδι βραστή γαλοπούλα, γιαούρτι χαμηλών λιπαρών, παπάγια και κόκκινη πιπεριά. Μια υγιεινή και γρήγορη πρόταση για ένα ξεχωριστό αποτέλεσμα.

υλικά

    • 300 γρ. πέννες ολικής
    • 200 γρ. Gourmet Βραστή Γαλοπούλα Εν Ελλάδι
    • 200 γρ. γιαούρτι χαμηλών λιπαρών 2%
    • 10 ml μηλόξυδο
    • 15 γρ. μουστάρδα απαλή
    • 40 ml ελαιόλαδο
    • 150 γρ. μαρμελάδα εσπεριδοειδών
    • 200 γρ. παπάγια
    • 70 γρ. σέλερυ
    • 30 γρ. πιπεριά κοκκινη
    • 40 γρ. αμύγδαλα ανάλατα ψημένα
    • 4 γρ. αλάτι
    • 2 γρ. πιπέρι μαύρο
    • 2 γρ. κάρυ
χρόνος ετοιμασίας
30
βαθμός δυσκολιας
ΕΎΚΟΛΟ
τύπος γεύματος
ΣΑΛΑΤΕΣ

εκτέλεση

Πέννες
Βράζουμε τις πέννες για 10 λεπτά, δεν τις κρυώνουμε, τις απλώνουμε σε ένα ταψί με ελάχιστο ελαιόλαδο να κρυώσουν μόνες τους.

Ντρέσινγκ
Σε ένα μίξερ προσθέτουμε το γιαούρτι, το ξύδι, τη μουστάρδα, το ελαιόλαδο, το κάρυ και τη μαρμελάδα. Χτυπάμε πολύ καλά.

Σύνθεση Σαλάτας
Έχουμε κόψει σε τρίγωνα τη γαλοπούλα, τη παπάγια, το σέλερυ και την κόκκινη πιπεριά. Προσθέτουμε όλα τα παραπάνω υλικά σε ένα μεγάλο μπολ και ανακατεύουμε απαλά. Η σαλάτα μας είναι έτοιμη. Σερβίρουμε με σπασμένα ψητά αμύγδαλα και δοκιμάζουμε το αλατοπίπερο μας.

Τip: Σε περίπτωση που δυσκολευτούμε να βρούμε παπάγια, μπορούμε να προσθέσουμε οποιοδήποτε φρούτο ανάλογα την εποχή.