Μακαρονοσαλάτα με σαλάμι αέρος, λαχανικά και dressing με φουντούκι - Creta Farms
eatlife / συνταγές /

Μακαρονοσαλάτα με σαλάμι αέρος, λαχανικά και dressing με φουντούκι

Συνταγή από τον σεφ Αλέξανδρο Παπανδρέου.

υλικά

    • 300 γραμμάρια πέννες
    • 2 συσκευασίες σαλάμι αέρος Εν Ελλάδι Creta Farms
    • 200 γραμμάρια τοματίνια
    • 1 πιπεριά Φλωρίνης
    • 3 φρέσκα κρεμμυδάκια
    • 100 γραμμάρια αγγουράκι τουρσί
    • 100 γραμμάρια καλαμπόκι
    • 3 ραπανάκια

    Για το dressing:

    • 90 γραμμάρια μουστάρδα
    • 100 γραμμάρια ελαιόλαδο
    • 50 γραμμάρια μέλι
    • 40 γραμμάρια χυμό λεμόνι
    • 50 γραμμάρια φουντούκι
    • 120 γραμμάρια νερό
    • Αλάτι
    • Φρεσκοτριμμένο πιπέρι
χρόνος ετοιμασίας
15
βαθμός δυσκολιας
ΕΎΚΟΛΟ
τύπος γεύματος
ΣΑΛΑΤΕΣ

εκτέλεση

  • Τοποθετείτε μία μεγάλη κατσαρόλα με αλατισμένο νερό σε δυνατή φωτιά και βράζετε τις πέννες μέχρι να είναι al dente.
  • Όταν οι πέννες είναι έτοιμες, τις σουρώνετε και τις κρυώνετε κάτω από άφθονο τρεχούμενο νερό.
  • Για το dressing σε ένα multi τοποθετείτε, την μουστάρδα, το ελαιόλαδο, το μέλι, το χυμό λεμόνι, το φουντούκι, το νερό, αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι και τα χτυπάτε καλά μέχρι να ομογενοποιηθούν.
  • Σε ένα ξύλο κοπής με ένα κοφτερό μαχαίρι κόβετε τις φέτες σαλάμι αέρος σε μακρόστενες λωρίδες, τα τοματίνια σε τέταρτα, την πιπεριά Φλωρίνης και τα αγγουράκια τουρσί σε μικρά κυβάκια, ψιλοκόβετε τα φρέσκα κρεμμυδάκια και τα ραπανάκια σε λεπτές φέτες με ένα μαντολίνο.
  • Τοποθετείτε τα υλικά σε ένα μεγάλο μπολ μαζί με το καλαμπόκι και τις πέννες, περιχύνετε με το dressing και ανακατεύετε καλά και προσεχτικά.
  • Σερβίρετε σε μία μεγάλη σαλατιέρα στο κέντρο του τραπεζιού.