Σε μία κατσαρόλα βράζουμε νερό και μπλανσάρουμε το κρέας κομμένο σε μεγάλα κομμάτια 3×3 εκ. για 10 λεπτά. Σκοπός μας είναι να αποβάλουμε τα εκχυλίσματα ώστε να γίνει το φαγητό πιο διαυγές. Στην ίδια κατσαρόλα διώχνουμε το νερό και ρίχνουμε ελαιόλαδο, σοτάρουμε το κρέας μαζί με το κρεμμύδι, το σκόρδο και το τσίλι.
Σβήνουμε με κρασί και ρίχνουμε το ζωμό λαχανικών. Μαγειρεύουμε για 45 λεπτά σε μέτρια φωτιά με καπάκι. Ρίχνουμε το σέλινο και το πράσο και μαγειρεύουμε για άλλα 20 λεπτά τουλάχιστον. Προσθέτουμε αλάτι και πιπέρι. Το φαγητό είναι έτοιμο.
Για το Δέσιμο με Αβγολέμονο
Σε ένα μπολ χτυπάμε τους κρόκους πολύ καλά με το λεμόνι να αφρατέψουν. Ρίχνουμε τουλάχιστον το μισό ζωμό από το φαγητό. Ρίχνουμε το αβγολέμονο και τον ψιλοκομμένο μαϊντανό στο φαγητό και ανακατεύουμε απαλά. Σερβίρουμε.
Αν δεν μας έχει δέσει ο ζωμός αρκετά μπορούμε να ρίξουμε και 5γρ. corn flour.
Tip: Μπορούμε να προσθέσουμε στο φαγητό μαρούλια, αλλά και χόρτα ελαφρώς βρασμένα, 10 λεπτά πριν βγάλουμε το φαγητό από τη φωτιά.