Η ιταλική καρμπονάρα αλλάζει και γίνεται χαμηλών λιπαρών. Η μοναδική γαλοπούλα 0-3% με τα παραδοσιακά σκιουφιχτά ζυμαρικά δημιουργούν μια πρωτότυπη συνταγή που σας ενθουσιάσει. Δοκιμάστε την χωρίς τύψεις.
Ζυμαρικά
Σε μία κατσαρόλα βράζουμε νερό και ρίχνουμε τα σκιουφιχτά να μαγειρευτούν για 10 λεπτά. Στραγγίζουμε τα ζυμαρικά και δεν τα κρυώνουμε. Τα απλώνουμε σε ένα ταψί με το ελαιόλαδο, ανακατεύουμε και τα αφήνουμε μόνα τους εκτός ψυγείου.
Κρέμα
Σε ένα μπολ χτυπάμε με το σύρμα το γιαούρτι, τους κρόκους αβγών και πολύ καλά ψιλοκομμένο το edam.
Καρμπονάρα
Σε αντικολλητικό τηγάνι ρίχνουμε ελαιόλαδο και σοτάρουμε τη γαλοπούλα κομμένη σε λεπτές φέτες 1 εκ. περίπου. Μόλις μαγειρευτεί καλά, αρωματίζουμε με το σκόρδο και αμέσως σβήνουμε με το κρασί. Στη συνέχεια ρίχνουμε τα σκιουφιχτά και τα αχνίζουμε με τα αρώματα από το τηγάνι. Τέλος, προσθέτουμε την κρέμα γιαουρτιού που φτιάξαμε και αποσύρουμε γρήγορα το σκεύος από τη φωτιά. Στη συνέχεια ρίχνουμε το ψιλοκομμένο σχοινόπρασο. Ανακατεύουμε συνεχώς και σε 2-3 λεπτά η σάλτσα πήζει από την θερμοκρασία.
Σερβίρουμε.
Tip: Εάν θέλουμε πιο αραιή υφή στο φαγητό μπορούμε να προσθέσουμε γάλα 0%.
Γραφτείτε στο newsletter μας για να λαμβάνετε ενημερώσεις, νέα και διαγωνισμούς