Για τη Καπνισμένη Πανσέτα
Ξεκινάμε να μαρινάρουμε το κομμάτι πανσέτας με ελαιόλαδο, αλάτι, πιπέρι, μουστάρδα και αρκετή καπνιστή πάπρικα. Τοποθετούμε σε ταψί ή γάστρα, ρίχνουμε το ζωμό και προσθέτουμε κρεμμύδι, σκόρδο και ζωμό λαχανικών. Το μυστικό μιας ομοιόμορφης πανσέτας κατά το ψήσιμο είναι να τη σκεπάσουμε με λαδόκολλα και από πάνω να τοποθετήσουμε κάποιο σκεύος ώστε να καλύψει την επιφάνεια του κρέατος αλλά και να το πιέζει ελαφρός. Αποτέλεσμα είναι ότι θα έχουμε ένα ίσιο και ίδιο ψημένο κομμάτι πανσέτας. Ψήνουμε στους 150 Co για 3,5 ώρες. Το κρέας μένει για μισή ώρα μετά το μαγείρεμα να ξεκουραστεί και κόβεται στα επιθήματα σχήματα.
Για τα τσιπς Γλυκοπατάτας:
Κόβουμε τη γλυκοπατάτα πολύ λεπτά με ένα πατατοκαθαριστή και τη μαρινάρουμε, ρίχνουμε αλάτι, πιπέρι και μοσχοκάρυδο. Τηγανίζουμε σε βαθύ τηγάνι για λεπτά και σερβίρουμε σε απορροφητικό χαρτί.
Για τη Κολοκυθόσουπα:
Κόβουμε όλα τα λαχανικά σε μεγάλους κύβους. Σε βαθιά κατσαρόλα ρίχνω ελαιόλαδο και σοτάρω όλα τα λαχανικά με την εξής σειρά, κρεμμύδι, σκόρδο, πράσο, καρότο, γλυκοπατάτα και τέλος κολοκύθα. Προσθέτω αλάτι, πιπέρι, δεντρολίβανο και τέλος το ζωμό. Μαγειρεύω τη σούπα για 30 λεπτά περίπου.
Χτυπάω σε μπλέντερ, ρίχνοντας σταδιακά λίγο κρέμα και λίγο βούτυρο.
Για τα μανιτάρια:
Σε τηγάνι προσθέτουμε ελαιόλαδο και σοτάρουμε ελαφρός τα μανιτάρια, σβήνουμε με κονιάκ και ρίχνουμε το ζωμό, κάνουμε ένα γρήγορο μαγείρεμα.
Σερβίρουμε.
Tips: Αν θέλετε για να αναδείξετε όλα τα αρώματα της σούπας και να ρυθμίσετε καλύτερα τη γεύση, μπορείτε να προσθέσετε 50 γρ χυμό πορτοκάλι με λάιμ.