Γέμιση
Σε ένα βαθύ τηγάνι ρίχνουμε 50γρ. ελαιόλαδο και σοτάρουμε πολύ καλά τον χοιρινό κιμά, μέχρι να αποβάλει τελείως τα υγρά του και να αρχίζει να ροδοκοκκινίζει. Αμέσως μετά ρίχνουμε το κρεμμύδι, το σκόρδο, το καρότο, το φρέσκο κρεμμυδάκι και το πράσο. Σοτάρουμε πολύ καλά τα λαχανικά και σβήνουμε με το κόκκινο γλυκό κρασί. Ρίχνουμε την ντομάτα κονκασέ, το ζωμό λαχανικών και όλα τα μυρωδικά και καρυκεύματα. Μαγειρεύουμε σε μέτρια φωτιά για 25 λεπτά με καπάκι στο σκεύος μας. Ο κιμάς είναι έτοιμος.
Μόλις κατέβει από τη φωτιά, περιμένουμε 15 λεπτά να πέσει λίγο η θερμοκρασία και ρίχνουμε τα τυριά, το αβγό και το μοσχοκάρυδο. Ανακατεύουμε πολύ καλά και η γέμιση μας παίρνει μία όμορφη κρεμώδη υφή.
Τύλιγμα της Πίτας
Το ταψί που έχουμε δεν πρέπει να είναι πολύ μεγαλύτερο από τα χωριάτικα φύλλα. Βάζουμε το ελαιόλαδο σε ένα δοχείο ψεκασμού ώστε να ρίξουμε όσο το δυνατό λιγότερο λάδι στα φύλλα, για να γίνει η πίτα και τραγανή άλλα και ελαφριά. Τοποθετούμε ένα φύλλο σε κάθε πλευρά του ταψιού και είμαστε σίγουρη ότι καλύπτουμε τον πάτο του ταψιού, αλλά και ότι προεξέχουν τα φύλλα εκτός ταψιού. Παράλληλα ψεκάζουμε με ελαιόλαδο όλη την επιφάνεια των φύλλων. Ρίχνουμε την γέμιση στο εσωτερικό. Τοποθετούμε ένα φύλλο για καπάκι και ψεκάζουμε με λάδι. Κλείνουμε ένα ένα τα φύλλα των πλευρών και ψεκάζουμε πάλι με λίγο λάδι. Βάζουμε τα τρία τελευταία φύλλα για καπάκι, με ελαιόλαδο ανάμεσα και φτιάχνουμε χοντρή κόρα καθώς τα διπλώνουμε. Ρίχνουμε σουσάμι από πάνω και χαράζουμε την πίτα σε κομμάτια.
Ψήνουμε στους 170ºc για 45 λεπτά. Η κιμαδόπιτα μας είναι έτοιμη.
Τip: Το χάραγμα της πίτας πρέπει να φτάνει μέχρι την γέμιση στη μέση, και όχι μέχρι τον πάτο.