Κανελόνια με καπνιστή γαλοπούλα, ψητό ζαμπόν, σπανάκι και φέτα - Creta Farms
eatlife / συνταγές /

Κανελόνια με καπνιστή γαλοπούλα, ψητό ζαμπόν, σπανάκι και φέτα

Συνταγή από τον σεφ Αλέξανδρο Παπανδρέου.

υλικά

    • 24 κανελόνια
    • 4 κουταλιές ελαιόλαδο
    • 200 γραμμάρια καπνιστή γαλοπούλα Gourmet Creta Farms
    • 200 γραμμάρια ψητό ζαμπόν Gourmet Creta Farms
    • 450 σπανάκι καθαρισμένο
    • 1 πράσο
    • 1 κρεμμύδι
    • 2 κουταλιές μαϊντανό ψιλοκομμένο
    • 2 κουταλιές ρίγανη ψιλοκομμένη
    • 150 γραμμάρια λιαστές τομάτες
    • 200 γραμμάρια φέτα χοντροσπασμένη
    • 150 γραμμάρια φρέσκο τυρί κρέμα
    • 2 αυγά

    Για τη μπεσαμέλ:

    • 30 γραμμάρια βούτυρο
    • 30 γραμμάρια αλεύρι
    • 400 γραμμάρια γάλα
    • 1 πρέζα μοσχοκάρυδο
    • 1 κρόκο αυγού
    • Αλάτι
    • Φρεσκοτριμμένο πιπέρι

εκτέλεση

  • Σε ένα ξύλο κοπής με ένα κοφτερό μαχαίρι κόβετε την καπνιστή γαλοπούλα και το ψητό ζαμπόν σε κυβάκια, ψιλοκόβετε τις λιαστές τομάτες, το κρεμμύδι, το πράσο και το καθαρισμένο σπανάκι.
  • Τοποθετείτε ένα βαθύ αντικολλητικό τηγάνι σε δυνατή φωτιά και προσθέτετε το ελαιόλαδο.
  • Σοτάρετε το κρεμμύδι μαζί με το πράσο για 2-3 λεπτά, να ξεκινήσουν να μαλακώνουν χωρίς όμως να πάρουν χρώμα.
  • Προσθέτετε σιγά-σιγά το σπανάκι μέχρι να μαραθεί και να σοταριστεί όλο, πασπαλίζοντας με αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι.
  • Όταν είναι έτοιμο, το αποσύρετε από το τηγάνι και το τοποθετείτε σε ένα μεγάλο μπολ.
  • Προσθέτετε στο μπολ την καπνιστή γαλοπούλα, το ψητό ζαμπόν, τον ψιλοκομμένο μαϊντανό, την ψιλοκομμένη ρίγανη, τις λιαστές τομάτες, την φέτα, το φρέσκο τυρί κρέμα, τα αυγά, αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι και ανακατεύετε καλά.
  • Όταν το πράσο με το κρεμμύδι είναι έτοιμο το τοποθετείτε στο μπολ με το σπανάκι μαζί με το μαϊντανό, το μυρώνι, το κασέρι, την φέτα, το ανθότυρο, τα αυγά και φρεσκοτριμμένο πιπέρι και ανακατεύετε πολύ καλά.
  • Για την μπεσαμέλ τοποθετείτε ένα κατσαρολάκι σε δυνατή φωτιά και προσθέτετε το βούτυρο να λιώσει.
  • Προσθέτετε το αλεύρι ανακατεύοντας με ένα σύρμα μέχρι να γίνει ένα πολύ παχύ μείγμα.
  • Προσθέτετε σιγά σιγά το γάλα, ανακατεύοντας συνέχεια και έντονα μέχρι να πήξει.
  • Προσθέτετε το φρέσκο τυρί κρέμα και μόλις λιώσει αποσύρετε το κατσαρολάκι από την φωτιά και προσθέτετε τον κρόκο, το μοσχοκάρυδο, αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι ανακατεύοντας καλά.
  • Τοποθετείτε την γέμιση σε μία σακούλα ζαχαροπλαστικής, γεμίζετε τα κανελόνια, τα τοποθετείτε σε ένα πυρέξ το ένα δίπλα στο άλλο, τα περιχύνετε καλά από πάνω με την μπεσαμέλ και πασπαλίζετε με την μοτσαρέλα
  • Ψήνετε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180ο C για 25-30 λεπτά.
  • Όταν τα κανελόνια είναι έτοιμα τα αποσύρετε από τον φούρνο, τα αφήνετε λίγο να κρυώσουν και σερβίρετε.