Γιουβαρλάκια
Σε ένα βαθύ σκεύος ανακατεύουμε τον κιμά, το αβγό, το κρεμμύδι το ρύζι, το ελαιόλαδο, τα μπαχαρικά, τα μυρωδικά και το νερό δημιουργώντας ένα αφράτο μίγμα. Πλάθουμε τα γιουβαρλάκια στο επιθυμητό μέγεθος (ιδανικό στα 35 γρ θα μας δώσει 25 γιουβαρλάκια). Και τα τοποθετούμε στο ψυγείο.
Σούπα
Σε μία κατσαρόλα προσθέτουμε τα 3 λίτρα νερό, τον κύβο λαχανικών, το ελαιόλαδο και 1 φύλλο δάφνης και τα μαγειρεύουμε μέχρι να έρθουν σε σημείο βρασμού. Στη συνέχεια ρίχνουμε και τα γιουβαρλάκια μέσα στη κατσαρόλα και αρχίζουμε να ξαφρίζουμε τους πρώτους αφρούς ώστε να δημιουργηθεί “διαύγεια” στη σούπα μας. Μετά από 30 λεπτά μαγείρεμα σε μέτρια φωτιά, ρίχνουμε και το υπόλοιπο ρύζι για ακόμη 12-14 λεπτά.
Το φαγητό μας είναι σχεδόν έτοιμο.
Αβγολέμονο
Σε ένα μπόλ ανακατεύουμε τα υλικά για το αβγολέμονο, προσοχή να διαλυθεί καλά το καλαμποκάλευρο. Προσθέτουμε αργά αργά περίπου 1 λίτρο από το ζωμό της σούπας στο μπολ, πάντα ανακατεύοντας και ξαναρίχνουμε το έτοιμο πλέον αβγολέμονο στη κατσαρόλα.
Το φαγητό μας είναι έτοιμο.
Τip: Σερβίρουμε με ψιλοκομμένα μυρωδικά.