Εν Ελλάδι σουτζουκάκια με κρέμα μελιτζάνας - Creta Farms
eatlife / συνταγές /

Εν Ελλάδι σουτζουκάκια με κρέμα μελιτζάνας

Συνταγή από τον σεφ Αλέξανδρο Παπανδρέου.

υλικά

    • 2 συσκευασίες σουτζουκάκια με σάλτσα Εν Ελλάδι Creta Farms
    • Λίγη φρέσκια ρίγανη για το σερβίρισμα

    Για την κρέμα:

    • 3 μελιτζάνες
    • 300 γραμμάρια γάλα πλήρες
    • 2 κουταλιές βούτυρο
    • 2 κουταλιές αλεύρι
    • 100 γραμμάρια κασέρι τριμμένο
    • Λίγο μοσχοκάρυδο φρεσκοτριμμένο
    • Αλάτι
    • Φρεσκοτριμμένο πιπέρι
χρόνος ετοιμασίας
30
βαθμός δυσκολιας
ΕΎΚΟΛΟ
τύπος γεύματος
ΚΥΡΙΩΣ ΠΙΑΤΑ

εκτέλεση

  • Ψήνετε τις μελιτζάνες σε ένα γκαζάκι, κατευθείαν πάνω στην φωτιά, να ψηθούν και να πάρουν μία καπνιστή γεύση.
  • Όταν οι μελιτζάνες είναι έτοιμες τις ξεφλουδίζετε και τις χοντροκόβετε.
  • Σε ένα κατσαρολάκι τοποθετείτε το βούτυρο να λιώσει και αμέσως το αλεύρι και ανακατεύουμε μέχρι να ξεκινάει να ροδίζει.
  • Προσθέτουμε σιγά-σιγά το γάλα, ανακατεύοντας συνεχώς με ένα σύρμα για να μην σβολιάσει.
  • Συνεχίζετε προσθέτοντας τις χοντροκομμένες μελιτζάνες, αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι, λίγο μοσχοκάρυδο και το κασέρι και ανακατεύετε καλά.
  • Ζεσταίνετε τα σουτζουκάκια σε ένα κατσαρολάκι ακλουθώντας τις οδηγίες παρασκευής.
  • Σερβίρετε την κρέμα μελιτζάνας με τα σουτζουκάκια από πάνω και λίγη φρέσκια ρίγανη.