Εν Ελλάδι burgers χαμηλών λιπαρών - Creta Farms
eatlife / συνταγές /

Εν Ελλάδι burgers χαμηλών λιπαρών

Ζουμερό burger Εν Ελλάδι… δηλαδή με χοιρινό μπιφτέκι χαμηλών λιπαρών, μοτσαρέλα, baby ρόκα, ντομάτα, μουστάρδα και γιαούρτι. Ποιός είπε ότι το burger δεν μπορεί να είναι νόστιμο και με λίγα λιπαρά μαζί;

υλικά

    • 1 κιλό  χοιρινά μπιφτέκια χαμηλών λιπαρών Εν Ελλάδι
    • 6 τεμ. ψωμί τύπου ολικής άλεσης για Burger
    • 200 γρ. μοτσαρέλα σε φέτες
    • 100 γρ. baby ρόκα
    • 2 μέτριες ντομάτες
    • 50 γρ. καραμελωμένο βαλσάμικο
    • 150 γρ. ελαιόλαδο
    • 10 γρ. απαλή μουστάρδα
    • 20 γρ. σχοινόπρασο
    • 200 γρ. γιαούρτι στραγγιστό 2% λιπαρά
    • 150γρ. μουστάρδα με σπόρους
    • 100 γρ. κέτσαπ
    • 100 γρ. μανιτάρια πλευρώτους
    • 3 γρ. αλάτι
    • 2 γρ. πιπέρι
χρόνος ετοιμασίας
30
βαθμός δυσκολιας
ΕΎΚΟΛΟ
τύπος γεύματος
ΔΙΕΘΝΕΙΣ ΣΥΝΤΑΓΕΣ

εκτέλεση

Sauce
Σε ένα μπολ ρίχνουμε το γιαούρτι, τη μουστάρδα με σπόρους, λίγο ελαιόλαδο, αλάτι, πιπέρι και ανακατεύουμε.

Ντρέσινγκ
Σε ένα μικρό μούλτι ρίχνουμε το ελαιόλαδο, το καραμελωμένο βαλσάμικο, την απαλή μουστάρδα και χτυπάμε.

Σαλάτα
Σε ένα μπoλ ρίχνουμε τη ρόκα, το ψιλοκομμένο σχοινόπρασο, αλάτι, πιπέρι και το ντρέσινγκ.

Burger
Σε grill ψήνουμε τα μπιφτέκια περίπου 14 λεπτά γυρίζοντας συνέχεια κάθε 2 λεπτά την κάθε πλευρά. Επίσης ψήνουμε και τα μανιτάρια για 2 λεπτά στο grill. Συνδυάζουμε τα υλικά βάζοντας στη βάση του ψωμιού τη sauce μετά το χοιρινό άπαχο μπιφτέκι, τη μοτσαρέλα, τη σαλάτα με τη ρόκα, την ντομάτα σε φέτες και το μανιτάρι και στο καπάκι του ψωμιού λίγη κέτσαπ.

Το Healthy Burger είναι πανέτοιμο.

Tip: Μπορούμε αντί για μοτσαρέλα να βάλουμε edam light και να το λιώσουμε στο φούρνο.