Εν Ελλάδι Gourmet ζαμπόν ψητό σε μαύρο ψωμί, ξινομυζήθρα και αυγό - Creta Farms
eatlife / συνταγές /

Εν Ελλάδι Gourmet ζαμπόν ψητό σε μαύρο ψωμί, ξινομυζήθρα και αυγό

Συνταγή από τον σεφ Αλέξανδρο Παπανδρέου.

υλικά

    • 2 φέτες ψητό Εν Ελλάδι Gourmet ζαμπόν ψητό, πάχους ½ εκ.
    • 2 φέτες μαύρο ψωμί
    • 3-4 κουταλιές ελαιόλαδο
    • 10-12 τοματίνια
    • 160 γραμμάρια ξινομυζήθρα
    • 2 αυγά
    • 60 γραμμάρια baby ρόκα
    • Αλάτι
    • Φρεσκοτριμμένο πιπέρι
χρόνος ετοιμασίας
15
βαθμός δυσκολιας
ΕΎΚΟΛΟ
τύπος γεύματος
ΚΥΡΙΩΣ ΠΙΑΤΑ

εκτέλεση

  • Ανάβετε το BBQ σε δυνατή θερμοκρασία να ζεσταθεί καλά και τοποθετείτε τις φέτες ψητό ζαμπόν να ψηθούν για 5-6 λεπτά, συνολικά και από τις 2 μεριές.
  • Δίπλα από τις φέτες ζαμπόν τοποθετείτε τις φέτες μαύρο ψωμί για 1-2 λεπτά να φρυγανιστούν.
  • Όση ώρα ψήνετε το ζαμπόν με το ψωμί, τοποθετείτε ένα μικρό αντικολλητικό τηγάνι στο BBQ να ζεσταθεί καλά, προσθέτετε το ελαιόλαδο και τηγανίζετε τα αυγά, πασπαλίζοντας με αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι.
  • Σερβίρετε σε μεγάλα ατομικά πιάτα το μαύρο ψωμί, από πάνω το ψητό ζαμπόν κομμένο στην μέση, από πάνω την ξινομυζήθρα, από πάνω της τα αυγά και τέλος τα τοματίνια με την baby ρόκα.