Χωριάτικα λουκάνικα πικάντικα σιγομαγειρεμένα με μηλίτη και πουρέ κολοκύθας - Creta Farms
eatlife / συνταγές /

Χωριάτικα λουκάνικα πικάντικα σιγομαγειρεμένα με μηλίτη και πουρέ κολοκύθας

Συνταγή από τον σεφ Αλέξανδρο Παπανδρέου.

υλικά

    • 2 συσκευασίες χωριάτικα λουκάνικα πικάντικα Creta Farms
    • 4 κουταλιές ελαιόλαδο
    • 4 κρεμμύδια
    • 2 σκελίδες σκόρδο
    • 1 κουταλιά αλεύρι
    • 80 γραμμάρια μουστάρδα
    • 1 κουταλιά πετιμέζι
    • 1 κουταλάκι καπνιστή πάπρικα
    • 2 κουταλιές κρέμα γάλακτος
    • 250 ml ζωμό κοτόπουλο
    • 330 ml μηλίτης
    • 4 κουταλιές σχοινόπρασο ψιλοκομμένο

    Για τον πουρέ κολοκύθας:

    • 700 γραμμάρια κολοκύθα καθαρισμένη
    • 300 γραμμάρια πατάτες καθαρισμένες
    • 50 γραμμάρια βούτυρο
    • Κρέμα γάλακτος (προαιρετικά)
    • Αλάτι
    • Φρεσκοτριμμένο πιπέρι

εκτέλεση

  • Για τον πουρέ κόβετε την κολοκύθα μαζί με τις πατάτες σε μικρές φέτες, τις τοποθετείτε σε ένα αντικολλητικό ταψί και σκεπάζετε πολύ καλά με αλουμινόχαρτο.
  • Τοποθετείτε το ταψί σε προθερμασμένο φούρνο στους 180ο C, στον αέρα, για 35-40 λεπτά μέχρι να μαλακώσει η κολοκύθα και οι πατάτες αλλά να μην πάρουν χρώμα.
  • Τοποθετείτε την κολοκύθα μαζί με τις πατάτες σε ένα μπλέντερ, προσθέτετε το βούτυρο, αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι και τα χτυπάτε μέχρι να πάρουν την υφή πουρέ.
  • Αν χρειάζεται υγρασία προσθέτετε λίγη κρέμα γάλακτος.
  • Σε ένα ξύλο κοπής με ένα κοφτερό μαχαίρι κόβετε τα κρεμμύδια στην μέση και μετά σε φέτες, τα λουκάνικα σε μεγάλα κομμάτια και ψιλοκόβετε το σκόρδο.
  • Τοποθετείτε μία σοτέζα σε δυνατή φωτιά να ζεσταθεί καλά και προσθέτετε τις 4 κουταλιές ελαιόλαδο.
  • Σοτάρετε τα λουκάνικα για 3-4 λεπτά, να ξεκινήσουν να παίρνουν χρώμα και να βγάλουν τα λιπαρά τους.
  • Αποσύρετε τα λουκάνικα από την σοτέζα, αφήνοντας μέσα τα λιπαρά τους και ξαναβάζετε την σοτέζα σε δυνατή φωτιά.
  • Σοτάρετε το κρεμμύδι και το σκόρδο μέχρι να μαραθεί και να μελώσει αλλά να μην πάρει χρώμα.
  • Προσθέτετε πάλι τα λουκάνικα μαζί με το αλεύρι, την μουστάρδα και την καπνιστή πάπρικα και ανακατεύετε καλά μέχρι να μην φαίνεται άλλο το αλεύρι.
  • Σβήνετε με τον μηλίτη, προσθέτετε τον ζωμό κοτόπουλο και αφήνετε το φαγητό να σιγοβράσει μέχρι να μελώσει και να δέσει η σάλτσα.
  • Όταν το φαγητό είναι έτοιμο, το αποσύρετε από την φωτιά, προσθέτετε την κρέμα γάλακτος και το ψιλοκομμένο σχοινόπρασο, ανακατεύετε μία τελευταία φορά και σερβίρετε σε μεγάλα ατομικά πιάτα μαζί με τον πουρέ κολοκύθας.