Ψητό Χοιρινό
Ετοιμάζουμε τη μαρινάδα σε ένα μικρό μπλέντερ. Πολτοποιούμε το ελαιόλαδο, τη μουστάρδα, το σκόρδο και όλα τα φρέσκα μυρωδικά. Παίρνουμε το μεγάλο κομμάτι χοιρινό και το αλατοπιπερώνουμε πολύ καλά σε όλα τα σημεία. Περιχύνουμε τη μαρινάδα σε όλο το κρέας. Τοποθετούμε το χοιρινό σε ταψί και ρίχνουμε το ζωμό για να δημιουργήσουμε σάλτσα κατά το ψήσιμο. Σκεπάζουμε πολύ καλά με λαδόκολλα και καπάκι ή αν δεν υπάρχει καπάκι σκεπάζουμε με αλουμινόχαρτο. Ψήνουμε στους 160ºc για 2,5 ώρες τουλάχιστον.
Γιουβέτσι
Σε μία κατσαρόλα ρίχνουμε το φρέσκο κρεμμυδάκι, το σκόρδο και το κριθαράκι να το σοτάρουμε ώστε να αρωματιστεί.
Προσθέτουμε 300 ml από το ζωμό του ψητού χοιρινού (μόλις ετοιμαστεί) και 2 lt ζωμό λαχανικών. Μαγειρεύουμε για 15 λεπτά, ανακατεύοντας τακτικά. Στο τελείωμα ρίχνουμε τις αποφλοιωμένες και ξεσποριασμένες ντομάτες κομμένες σε μικρά ζάρια ή τα ντοματίνια, το χυμό λεμόνι και ψιλοκομμένο βασιλικό. Μαγειρεύουμε για 1 λεπτό ακόμα.
Σάλτσα
Σε ένα κατσαρολάκι βράζουμε υπόλοιπο ζωμό που περίσσεψε από το ψητό και το δένουμε με λίγο κορν φλάουρ. Σερβίρουμε ζεστό το γιουβετσάκι με αρκετή τριμμένη γραβιέρα. Κόβουμε το ψητό χοιρινό σε λεπτές φέτες και ρίχνουμε τη σάλτσα.
Τip: Αν η σάλτσα σας βγαίνει βαριά προσθέστε 50 ml ζωμό λαχανικών.