Αβοκάντο τοστ με Gourmet Εν Ελλάδι ζαμπόν και ποσέ αβγό - Creta Farms
eatlife / συνταγές /

Αβοκάντο τοστ με Gourmet Εν Ελλάδι ζαμπόν και ποσέ αβγό

Μια «gourmet» συνταγή για τοστ με Gourmet Εν Ελλάδι ζαμπόν. Απογειώνεται με αβγά ποσέ, αβοκάντο και πιπεριά τσίλι. Μια εύκολη και γευστική λύση όχι μόνο για πρωινό.

υλικά

    • 4 φέτες χωριάτικο ψωμί
    • 4 αβγά
    • 10 γρ. ξύδι
    • 4 φέτες ζαμπόν Gourmet Εν Ελλάδι
    • 2 μέτρια αβοκάντο
    • 40 γρ. ελαιόλαδο
    • 10 γρ. κόλιανδρο
    • 10 γρ. σχοινόπρασο
    • 2 λάιμ
    • 10 γρ. πιπεριά τσίλι ψιλοκομμένη
    • 4γρ. αλάτι
    • 3 γρ. πιπέρι
χρόνος ετοιμασίας
15
βαθμός δυσκολιας
ΕΎΚΟΛΟ
τύπος γεύματος
ΠΡΩΪΝΟ

εκτέλεση

Ποσέ Αβγά
Σε μικρή κατσαρόλα ρίχνουμε νερό και μόλις φτάσουμε στο σημείο βρασμού προσθέτουμε ξύδι. Ρίχνουμε τα αβγά και τα βράζουμε προσεκτικά κουνώντας τα ελαφρά με ένα μικρό κουτάλι.
Προσέχουμε να μη σπάσουν. Σε 4-5 λεπτά τα βγάζουμε με τρυπητή κουτάλα και ετοιμαζόμαστε να τα σερβίρουμε.

Σαλάτα Αβοκάντο
Σε ένα μπολ ρίχνουμε τα αβοκάντο σε χοντρά κομμάτια, τα μπαχαρικά μας, ελαιόλαδο, ψιλοκομμένο κόλιανδρο και μαϊντανό, χυμό και ξύσμα από δύο λάιμ, το τσίλι και τα πολτοποιούμε με ένα πιρούνι.

Σερβίρισμα
Σε φρυγανισμένο ψωμί αλείφουμε με το αβοκάντο, βάζουμε μετά το Gourmet Εν Ελλάδι ζαμπόν και από πάνω το ποσέ αβγό.

Tip: Όσο πιο φρέσκο είναι το αβγό τόσο πιο γρήγορα και εύκολα σφίγγει στο βράσιμο του, αν είναι μπαγιάτικο σκορπίζει.