Αυγά μάτια μαγειρεμένα μέσα σε σάλτσα τομάτας με πικάντικο σαλάμι αέρος και φέτα - Creta Farms
eatlife / συνταγές /

Αυγά μάτια μαγειρεμένα μέσα σε σάλτσα τομάτας με πικάντικο σαλάμι αέρος και φέτα

Συνταγή από τον σεφ Αλέξανδρο Παπανδρέου.

υλικά

    • 4 αυγά
    • 250 γραμμάρια κομμάτι σαλάμι πικάντικο με ελαιόλαδο Εν Ελλάδι Creta Farms
    • 2 κουταλιές ελαιόλαδο
    • 2 φρέσκα κρεμμυδάκια
    • 10 τοματίνια κομμένα στην μέση
    • 200 γραμμάρια σάλτσα τομάτας
    • 180 γραμμάρια φέτα χοντροσπασμένη
    • 2 κουταλιές φρέσκο θυμάρι ψιλοκομμένο
    • Αλάτι
    • Φρεσκοτριμμένο πιπέρι
χρόνος ετοιμασίας
15
βαθμός δυσκολιας
ΕΎΚΟΛΟ
τύπος γεύματος
ΚΥΡΙΩΣ ΠΙΑΤΑ

εκτέλεση

Σε ένα ξύλο κοπής με ένα κοφτερό μαχαίρι κόβετε τα τοματίνια στην μέση, το πικάντικο σαλάμι σε κυβάκια και ψιλοκόβετε τα φρέσκα κρεμμυδάκια.
Τοποθετείτε ένα αντικολλητικό τηγάνι σε δυνατή φωτιά να ζεσταθεί καλά και προσθέτετε το ελαιόλαδο.
Σοτάρετε τα κυβάκια πικάντικο λουκάνικο για 1-2 λεπτά, προσθέτετε τα φρέσκα κρεμμυδάκια μαζί με τα τοματίνια και συνεχίζετε το σοτάρισμα για άλλα 2-3 λεπτά. Προσθέτετε την σάλτσα τομάτας μαζί με το φρέσκο ψιλοκομμένο θυμάρι, σπάτε προσεχτικά τα αυγά μέσα στην σάλτσα, πασπαλίζετε με αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι, χαμηλώνετε την φωτιά και αφήνετε τα αυγά να μαγειρευτούν για 2-3 λεπτά.
Προσθέτετε την χοντροσπασμένη φέτα, συνεχίζετε το μαγείρεμα για άλλα 1-2 λεπτά και σερβίρετε σε μεγάλα ατομικά πιάτα με λίγο φρεσκοτριμμένο πιπέρι.