Αλμυρά pancakes με Σφακιανά λουκάνικα Εν Ελλάδι και αβγά scrambled - Creta Farms
eatlife / συνταγές /

Αλμυρά pancakes με Σφακιανά λουκάνικα Εν Ελλάδι και αβγά scrambled

Τα παραδοσιακά Σφακιανά λουκάνικα Εν Ελλάδι συνδυάζονται με αβγά scrambled. Μια εναλλακτική πρόταση για αλμυρά pancakes, για ένα διαφορετικό πρωινό και όχι μόνο.

υλικά

    ΜΙΓΜΑ PANCAKE

    • 200 γρ. αλεύρι
    • 260 ml γάλα
    • 20 γρ. ελαιόλαδο
    • 15 γρ. baking powder
    • 5 γρ. αλάτι
    • 5 γρ. ζάχαρη
    • 1 αβγό

    ΑΒΓΑ SCRAMBLED

    • 3 αβγά
    • 50 ml κρέμα γάλακτος full fat
    • αλάτι
    • πιπέρι
    • 5 γρ. σχοινόπρασο

    ΣΕΡΒΙΡΙΣΜΑ

    • Σφακιανά Λουκάνικα Εν Ελλάδι
χρόνος ετοιμασίας
15
βαθμός δυσκολιας
ΕΎΚΟΛΟ
τύπος γεύματος
ΠΡΩΪΝΟ

εκτέλεση

Μίγμα pancakes
Σε ένα μπολ ανακατεύουμε το αλεύρι, το baking powder και τα μπαχαρικά, σε ένα άλλο μπολ, το γάλα το αβγό και το ελαιόλαδο. Τα βάζουμε όλα μαζί σε ένα μίξερ και τα χτυπάμε για 10 λεπτά δυνατά. Το μίγμα κάθεται στο ψυγείο για 30 λεπτά και είναι πανέτοιμο. Σε καυτό τηγάνι με ελάχιστη λιπαρά ουσία τηγανίζουμε τα pancake και τα βγάζουμε εκτός να έρθουν σε θερμοκρασία περιβάλλοντος.

Αβγά scrambled
Σε αντικολλητικό σκεύος ρίχνουμε τα αβγά και τα μπαχαρικά μας και ανακατεύουμε συνεχώς ωσότου το μίγμα μαγειρευτεί, στο τελείωμα ρίχνουμε την κρέμα γάλακτος και το ψιλοκομμένο σχοινόπρασο και ανακατεύουμε πάλι.

Σερβίρισμα
Ψήνουμε τα λουκάνικα στο grill ή στο φούρνο στους και 200 για 10 λεπτά. Σερβίρουμε τα pancakes.

Τip: Τα scrambled πρέπει να έχουν κρεμώδη όψη.