Τα top tips για το τέλειο garden party! - Creta Farms

Τα top tips για το τέλειο garden party!

Το καλοκαίρι είναι πλέον εδώ και τίποτα δεν μπορεί να μας κρατήσει πια κλεισμένους σε εσωτερικούς χώρους. Ειδικά τα υπέροχα ζεστά βράδια ενδείκνυνται για garden party με φίλους και αγαπημένα πρόσωπα, που μπορούν εννοείται να οργανωθούν και σε μια ευρύχωρη βεράντα ή σε μια ταράτσα με θέα τα αστέρια! Τα βασικά συστατικά είναι οι φίλοι, το φαγητό, τα ποτά και η σωστή διακόσμηση και το μυστικό είναι η προσοχή στη λεπτομέρεια.

Η ατμόσφαιρα είναι το παν!

Η διακόσμηση ενός garden party μπορεί

να είναι εύκολη, οικονομική και υπέροχη!

Τα κεριά είναι το πρώτο σημαντικό στοιχείο: προμηθευτείτε άφθονα ρεσώ, κεριά και φαναράκια και τοποθετήστε αρκετά μαζί, σε διάφορα σημεία στον κήπο. Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε και κάποια από αυτά για να φωτίσετε μια διαδρομή, για παράδειγμα κατά μήκος ενός πλακόστρωτου που οδηγεί σε εσωτερικό χώρο. Μια ιδέα επίσης είναι να στολίσετε ένα συγκεκριμένο δεντράκι ή μια γλάστρα με φωτάκια εξωτερικού χώρου, κατά προτίμηση λευκά ή χρυσά. Αντί να χρησιμοποιήσετε πλαστικά ποτήρια και πιάτα, βγάλτε το καλύτερό σας πορσελάνινο σερβίτσιο και γυάλινα ή κρυστάλλινα ποτήρια, προκειμένου να δώσετε μια πιο πολυτελή νότα στη βραδιά, υφασμάτινες πετσέτες που θα συνοδεύουν τα μαχαιροπήρουνα και, σίγουρα, ένα βάζο με πολύχρωμα λουλούδια στο τραπέζι με τα ποτά ή τα φαγητά. Να θυμάστε ότι όταν βρισκόμαστε στην ύπαιθρο, συνήθως θέλουμε όλα να δείχνουν όσο πιο φυσικά γίνεται και να είναι εναρμονισμένα με το περιβάλλον.

 

Ετοιμάστε την κατάλληλη playlist

Κανένα garden party δεν είναι ολοκληρωμένο χωρίς μουσική που θα βάλει σε party mood τους καλεσμένους από το πρώτο δευτερόλεπτο!

Επενδύστε λίγη σκέψη και ετοιμάστε δυο playlists μεγάλης διάρκειας: μία για τις πρώτες ώρες του πάρτι και μία για αργότερα, σε περίπτωση που το κέφι ανάψει και οι καλεσμένοι σας δείξουν διάθεση για χορό. Και στις δύο περιπτώσεις διαλέξτε ανάλαφρα κομμάτια, γρήγορα ή και ατμοσφαιρικά. Εάν δεν κρύβετε έναν DJ μέσα σας, ζητήστε τη βοήθεια ενός φίλου, ή διαλέξτε έτοιμες playlists από κάποια ψηφιακή υπηρεσία ή το διαδίκτυο.

Καλωσορίστε τους καλεσμένους σας με ένα κοκτέιλ

Ένα δροσερό κοκτέιλ είναι ιδανικό για το καλωσόρισμα σε μια ζεστή βραδιά. Μπορείτε να έχετε ετοιμάσει μια ή περισσότερες κανάτες με τα αγαπημένα σας κοκτέιλ και να έχετε ποτήρια πάνω σε ένα τραπέζι και άφθονο πάγο, ώστε οι καλεσμένοι να σερβίρονται άνετα μόνοι τους. Επιλέξτε κοκτέιλ που απαιτούν κάποια προετοιμασία (για παράδειγμα, mint julep, bellini ή mojito), έτσι ώστε να μπορέσετε να τα ετοιμάσετε από πριν σε ποσότητα, και να εκπλήξετε τους καλεσμένους σας με κάτι που δεν συνηθίζουν να πίνουν σε σπιτικά πάρτι.

Μην ξεχάσετε και το κρασί, τις μπίρες και τα αναψυκτικά. Ροδοπέταλα, φύλλα μέντας και δυόσμου και φυσικά φέτες από λεμόνι και πορτοκάλι μπορούν να στολίσουν υπέροχα τα ποτήρια και τις κανάτες σας και να δώσουν έναν ρομαντικό τόνο στην ατμόσφαιρα.

Μεθυστικά αρώματα και λεπτές γεύσεις!

Στο φαγητό η έμφαση πρέπει να δίνεται περισσότερο στην ποικιλία γεύσεων και αρωμάτων.

Οι σαλάτες και τα κρύα εδέσματα μπορούν να τοποθετούνται σε μπολ και πιατέλες στο κέντρο του τραπεζιού. Μπορείτε να διακοσμήσετε τα μπολ χρησιμοποιώντας έναν αποφλοιωτή, προκειμένου να κόψετε λεπτές φέτες από λαχανικά, όπως είναι το αγγούρι και το καρότο, και να τις χρησιμοποιήσετε για διακόσμηση. Σπιτικά dip, όπως χούμους, και μια ποικιλία τυριών είναι απαραίτητα στο τραπέζι. Επίσης garden party δεν σημαίνει απαραίτητα barbecue. Είναι καλύτερα σε κάποιες περιπτώσεις να είναι όλα έτοιμα από πριν, ώστε να έχετε άφθονο χρόνο με τους καλεσμένους σας. Έτσι μπορείτε να ετοιμάσετε πιατέλες με εκλεκτά αλλαντικά και τυριά ή και μικρά σάντουιτς, γευστικά λουκάνικα που μπορεί να συνδυαστούν ιδανικά με γνωστά ή και πιο ευφάνταστα dips, πλούσιες δροσερές σαλάτες, αλλά και καλάθια με παξιμάδια διαφόρων γεύσεων και φρούτα που μπορούν να συνοδεύσουν φέτες γαλοπούλας ή καπνιστού χοιρινού σε απροσδόκητους συνδυασμούς! Τί άλλο χρειάζεστε για μια καλοκαιρινή γευστική πανδαισία;

απλά πράγματα

ΜΟΙΡΑΣΟΥ ΝΟΣΤΙΜΙΑ

Η ζωή θέλει τη νοστιμιά της! Πάρε μέρος στην εξάπλωση του μηνύματος.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ