Φριτάτα με χωριάτικο λουκάνικο με πράσο και λαχανικά - Creta Farms
eatlife / συνταγές /

Φριτάτα με χωριάτικο λουκάνικο με πράσο και λαχανικά

Συνταγή από τον σεφ Αλέξανδρο Παπανδρέου.

υλικά

    • 12 αυγά
    • 50 ml κρέμα γάλακτος
    • 2 κουταλιές ελαιόλαδο
    • 1 πράσινη πιπεριά
    • 1 πιπεριά Φλωρίνης
    • 2 φρέσκα κρεμμυδάκια
    • 1 κολοκυθάκι
    • 1 συσκευασία χωριάτικα λουκάνικα με πράσο Creta Farms

    Για το σερβίρισμα:

    • 200 γραμμάρια τοματίνια
    • 40 ml ελαιόλαδο
    • 1 κουταλιά ξύδι βαλσαμικό
    • 4 κουταλιές σχοινόπρασο ψιλοκομμένο
    • 120 γραμμάρια κατίκι Δομοκού
    • Αλάτι
    • Φρεσκοτριμμένο πιπέρι

εκτέλεση

  • Σε ένα ξύλο κοπής με ένα κοφτερό μαχαίρι κόβετε τα λουκάνικα σε φέτες, τις πιπεριές σε μικρά μπαστουνάκια, το κολοκυθάκι στην μέση και μετά σε φέτες και ψιλοκόβετε τα φρέσκα κρεμμυδάκια.
  • Τοποθετείτε ένα αντικολλητικό τηγάνι σε δυνατή φωτιά να ζεσταθεί καλά και προσθέτετε το ελαιόλαδο.
  • Σοτάρετε το χωριάτικο λουκάνικο με πράσο, για 3-4 λεπτά, μέχρι να πάρει ένα ελαφρύ χρώμα και να βγάλει τα αρώματα του.
  • Αποσύρετε το λουκάνικο από το τηγάνι, το τοποθετείτε σε ένα μπολ, αφήνοντας τα λιπαρά του στο τηγάνι, το οποίο ξαναβάζετε σε δυνατή φωτιά.
  • Σοτάρετε τις πιπεριές μαζί με το κολοκυθάκι και τα φρέσκα κρεμμυδάκια για 3-4 λεπτά, μέχρι να πάρουν ένα ελαφρύ χρώμα και να βγάλουν τα αρώματά τους και τα τοποθετείτε στο μπολ με τα λουκάνικα.
  • Σε ένα άλλο μπολ, χτυπάτε τα αυγά, με την κρέμα γάλακτος, αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι, τα προσθέτετε στο μπολ με τα λουκάνικα και τα λαχανικά και ανακατεύετε καλά.
  • Τοποθετείτε ένα μεγάλο αντικολλητικό τηγάνι σε μέτρια φωτιά να ζεσταθεί και προσθέτετε λίγο ελαιόλαδο.
  • Τοποθετείτε την φριτάτα στο τηγάνι και σιγοψήνετε την φριτάτα για 14-16 λεπτά, γυρνώντας την φριτάτα προς το τέλος του ψησίματος.
  • Όταν η φριτάτα είναι έτοιμη, την αποσύρετε από το τηγάνι, την κόβετε και την σερβίρετε με τα μαριναρισμένα τοματίνια και το κατίκι Δομοκού από πάνω.