Φασολάδα με χωριάτικα λουκάνικα πικάντικα - Creta Farms
eatlife / συνταγές /

Φασολάδα με χωριάτικα λουκάνικα πικάντικα

Συνταγή από τον σεφ Αλέξανδρο Παπανδρέου.

υλικά

    • 500 γραμμάρια φασόλια μέτρια
    • 4 κουταλιές ελαιόλαδο
    • 1 κρεμμύδι
    • 1 πράσο
    • 2 καρότα
    • 70 γραμμάρια σέλινο
    • 2 τομάτες κομμένες σε κομματάκια
    • 1 κουταλιά πελτέ τομάτας
    • 1 λίτρο ζωμό λαχανικών
    • 2 κουταλιές ζάχαρη
    • 2 λουκάνικα χωριάτικα πικάντικα Creta Farms
    • Αλάτι
    • Φρεσκοτριμμένο πιπέρι

εκτέλεση

  • Τοποθετείτε τα φασόλια από το προηγούμενο βράδυ να μουλιάσουν μέσα σε νερό για τουλάχιστον 12 ώρες.
  • Σε ένα ξύλο κοπής με ένα κοφτερό μαχαίρι κόβετε τα καρότα και το πράσο στην μέση και μετά σε φέτες, χοντροκόβετε το σέλινο και ψιλοκόβετε το κρεμμύδι.
  • Τοποθετείτε μία μεγάλη κατσαρόλα σε δυνατή φωτιά να ζεσταθεί καλά και προσθέτετε το ελαιόλαδο.
  • Σοτάρετε τα κρεμμύδια μαζί με το πράσο και τα καρότα για 3-4 λεπτά, να μελώσουν αλλά να μην πάρουν χρώμα, πασπαλίζοντας με αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι.
  • Συνεχίζετε το σοτάρισμα προσθέτοντας το σέλινο μαζί με τις τομάτες και τον πελτέ τομάτας για άλλα 1-2 λεπτά.
  • Προσθέτετε την ζάχαρη και τα φασόλια αφού τα έχετε σουρώσει και προσθέτετε τον ζωμό λαχανικών και νερό μέχρι να σκεπαστούν καλά όλα τα υλικά και τα αφήνετε να σιγοβράσουν για περίπου 1 ώρα.
  • Όση ώρα βράζουν τα φασόλια σε ένα ξύλο κοπής με ένα κοφτερό μαχαίρι κόβετε τα πικάντικα χωριάτικα λουκάνικα σε χοντρές φέτες.
  • Τοποθετείτε ένα αντικολλητικό τηγάνι σε δυνατή φωτιά και σοτάρετε το λουκάνικα μέχρι να πάρουν καλό χρώμα και να βγάλουν τα αρώματα τους.
  • Όταν τα φασόλια είναι έτοιμα τα προσθέτετε αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι και ανακατεύετε καλά.
  • Σερβίρετε σε βαθιά ατομικά πιάτα την φασολάδα με 4-5 κομμάτια λουκάνικο από πάνω.