Πειραγμένη λαδένια Κιμώλου με Εν Ελλάδι πικάντικο σαλάμι αέρος - Creta Farms
eatlife / συνταγές /

Πειραγμένη λαδένια Κιμώλου με Εν Ελλάδι πικάντικο σαλάμι αέρος

Συνταγή από τον σεφ Αλέξανδρο Παπανδρέου.

υλικά

    • 500 γραμμάρια αλεύρι
    • 250 γραμμάρια χλιαρό νερό
    • 8 γραμμάρια ξηρή μαγιά
    • 4 κουταλιές ελαιόλαδο
    • ½ κουταλάκι αλάτι
    • 350 γραμμάρια σαλάμι αέρος πικάντικο Εν Ελλάδι Creta Farms κομμένο σε χοντρές φέτες
    • 2 τομάτες
    • 1 κρεμμύδι
    • Αλάτι
    • Φρεσκοτριμμένο πιπέρι
    • Ελαιόλαδο
χρόνος ετοιμασίας
75
βαθμός δυσκολιας
ΕΎΚΟΛΟ
τύπος γεύματος
ΚΥΡΙΩΣ ΠΙΑΤΑ

εκτέλεση

  • Διαλύετε την ξηρή μαγιά μέσα στο χλιαρό νερό, σε ένα μεγάλο μπολ, και προσθέτετε το αλεύρι σιγά-σιγά μαζί με τις 4 κουταλιές ελαιόλαδο και το ½ κουταλάκι αλάτι.
  • Ζυμώνετε καλά μέχρι η ζύμη να γίνει μαλακή και ελαστική.
  • Αλείφετε ένα ταψί με ελαιόλαδο, απλώνετε την ζύμη, την αφήνετε να διπλασιαστεί σε όγκο και την ανοίγετε μετά με τα χέρια σας σε φύλλο πάχους ενός εκατοστού.
  • Σε ένα ξύλο κοπής με ένα κοφτερό μαχαίρι κόβετε τις φέτες πικάντικο σαλάμι αέρος σε τέταρτα και το κρεμμύδι και τις τομάτες στην μέση και μετά σε φέτες.
  • Τοποθετείτε ένα αντικολλητικό τηγάνι σε δυνατή φωτιά να ζεσταθεί καλά και τα σοτάρετε τις φέτες κρεμμυδιού για 2-3 λεπτά με λίγο ελαιόλαδο.
  • Απλώνετε πάνω στην ζύμη τις φέτες τομάτας, από πάνω τις σοταρισμένες φέτες κρεμμυδιού, και τέλος το σαλάμι αέρος.
  • Προσθέτετε από πάνω και περιμετρικά μπόλικο ελαιόλαδο και ψήνετε σε προθερμασμένο φούρνο στους 220ο C, στις αντιστάσεις, για 40-45 λεπτά.
  • Όταν η λαδένια είναι έτοιμη την αποσύρετε από τον φούρνο και την αφήνετε να κρυώσει ελαφρώς πριν την κόψετε.