Quesadillas με Εν Ελλάδι γύρο χοιρινό πικάντικο, λαχανικά και τυριά σερβιρισμένες με guacamole - Creta Farms
eatlife / συνταγές /

Quesadillas με Εν Ελλάδι γύρο χοιρινό πικάντικο, λαχανικά και τυριά σερβιρισμένες με guacamole

Συνταγή από τον σεφ Αλέξανδρο Παπανδρέου.

υλικά

    • 2 συσκευασίες γύρος χοιρινός πικάντικος Εν Ελλάδι Creta Farms
    • 2 κουταλιές ελαιόλαδο
    • 1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
    • 1 πράσινη πιπεριά
    • 1 κόκκινη πιπεριά
    • 1 τομάτα
    • 80 γραμμάρια καλαμπόκι
    • 80 γραμμάρια μαύρα φασόλια
    • 8 τορτίγιες
    • 250 γραμμάρια cheddar τριμμένο
    • 150 γραμμάρια μοτσαρέλα τριμμένη
    • Βούτυρο για τις τορτίγιες

    Για το dip guacamole:

    • 2 αβοκάντο
    • 100 γραμμάρια τομάτα ψιλοκομμένη
    • 50 γραμμάρια κρεμμύδι ψιλοκομμένο
    • 1 κόκκινο chili ψιλοκομμένο
    • Χυμό από 1 λάιμ
    • Αλάτι
    • Φρεσκοτριμμένο πιπέρι
χρόνος ετοιμασίας
30
βαθμός δυσκολιας
ΕΎΚΟΛΟ
τύπος γεύματος
ΔΙΕΘΝΕΙΣ ΣΥΝΤΑΓΕΣ

εκτέλεση

  • Για το dip guacamole κόβετε τα ώριμα αβοκάντο στην μέση, αφαιρείτε το κουκούτσι, και με ένα κουτάλι τα τοποθετείτε μέσα σε ένα μπολ.
  • Προσθέτετε την ψιλοκομμένη τομάτα μαζί με το κρεμμύδι, το χυμό λάιμ και το κόκκινο chili και ανακατεύετε πολύ καλά με ένα πιρούνι, πιέζοντας ταυτόχρονα τα αβοκάντο.
  • Σε ένα άλλο ξύλο κοπής με ένα κοφτερό μαχαίρι κόβετε τις πιπεριές, την πράσινη και την κόκκινη, και την τομάτα σε μικρά κυβάκια και ψιλοκόβετε το κρεμμύδι.
  • Τοποθετείτε ένα αντικολλητικό τηγάνι σε δυνατή φωτιά να ζεσταθεί καλά και προσθέτετε το ελαιόλαδο.
  • Σοτάρετε για 2-3 λεπτά το ψιλοκομμένο κρεμμύδι μαζί με την πράσινη πιπεριά και την κόκκινη πιπεριά μέχρι να μαλακώσουν, πασπαλίζοντας με αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι.
  • Αποσύρετε το κρεμμύδι και τις πιπεριές από το τηγάνι, τα τοποθετείτε σε ένα μπολ και ξαναβάζετε το τηγάνι σε δυνατή φωτιά.
  • Σοτάρετε τον πικάντικο χοιρινό γύρο μέχρι να πάρει ωραίο χρώμα και να βγάλει τα αρώματα του.
  • Τοποθετείτε ένα αντικολλητικό τηγάνι σε μέτρια προς δυνατή φωτιά να ζεσταθεί και προσθέτετε λίγο βούτυρο.
  • Τοποθετείτε μία τορτίγια, πασπαλίζετε με λίγο cheddar και λίγη μοτσαρέλα, απλώνετε το σοταρισμένο κρεμμύδι με τις πιπεριές, από πάνω τον χοιρινό γύρο, στην συνέχεια προσθέτετε καλαμπόκι μαζί με τα μαύρα φασόλια και την ψιλοκομμένη τομάτα και τέλος πασπαλίζετε με άλλο λίγο cheddar και άλλη λίγη μοτσαρέλα.
  • Τοποθετείτε άλλη μία την τορτίγια από πάνω και ψήνετε και από τις 2 μεριές μέχρι να γίνουν τραγανές οι τορτίγιες και να λιώσουν τα τυριά.
  • Επαναλαμβάνετε την ίδια διαδικασία και με τις υπόλοιπες τορτίγιες μέχρι να χρησιμοποιήσετε όλα τα υλικά.
  • Σερβίρετε τις quesadillas κομμένες στα 6 ή στα 8 κομμάτια μαζί με το guacamole.