Γύρος και λουκάνικα με πίτες και dip - Creta Farms
eatlife / συνταγές /

Γύρος και λουκάνικα με πίτες και dip

Συνταγή από τον σεφ Αλέξανδρο Παπανδρέου.

υλικά

    • 1 γύρος χοιρινός Εν Ελλάδι Creta Farms
    • 1 γύρος κοτόπουλο Εν Ελλάδι Creta Farms
    • 1 συσκευασία χωριάτικα λουκάνικα Τρικάλων με πράσο Creta Farms
    • 1 συσκευασία χωριάτικα λουκάνικα πικάντικα Creta Farms
    • 1 συσκευασία χωριάτικα λουκάνικα με γραβιέρα Κρήτης Creta Farms
    • 10 μικρές πίτες

    Για την σος μουστάρδας:

    • 300 γραμμάρια μαγιονέζα
    • 25 γραμμάρια κέτσαπ
    • 40 γραμμάρια μουστάρδα πικάντικη
    • 10 γραμμάρια Worcestershire sauce

    Για το dip λιαστής τομάτας:

    • 200 γραμμάρια τυρί κρέμα
    • 50 γραμμάρια γιαούρτι
    • 100 γραμμάρια λιαστή τομάτας
    • 20 γραμμάρια ελαιόλαδο
    • Φρεσκοτριμμένο πιπέρι

εκτέλεση

  • Τοποθετείτε όλα τα υλικά σε ένα μίξερ, το φρέσκο τυρί κρέμα, το γιαούρτι την λιαστή τομάτα, το ελαιόλαδο και φρεσκοτριμμένο πιπέρι και χτυπάτε μέχρι να δημιουργηθεί μία παχύρευστη σάλτσα.
  • Σε ένα άλλο μπολ τοποθετείτε όλα τα υλικά για την σος μουστάρδας, την μαγιονέζα, την κέτσαπ, την πικάντικη μουστάρδα και την Worcestershire sauce και ανακατεύετε καλά.
  • Τοποθετείτε μία πλάκα ψησίματος σε δυνατή φωτιά να ζεσταθεί καλά και ψήνετε τα χωριάτικα λουκάνικα μέχρι να πάρουν καλό χρώμα και να βγάλουν τα αρώματα τους.
  • Όταν τα λουκάνικα είναι έτοιμα τα αποσύρετε από την πλάκα ψησίματος, τα τοποθετείτε σε μία πιατέλα και συνεχίζετε ψήνοντας τους 2 γύρους, τον χοιρινό και τον κοτόπουλο για 6-7 λεπτά.
  • Όταν ο γύρος είναι έτοιμος τον τοποθετείτε και αυτόν μαζί με τα λουκάνικα, ψήνετε και τις μικρές πίτες για 2-3 λεπτά και σερβίρετε μαζί με τα λουκάνικα, τους γύρους και τα 2 dip στην μέση του τραπεζιού.