Μαρινάδα
Σε ένα μπολ ετοιμάζουμε τη μαρινάδα, ρίχνουμε όλα τα υλικά μαζί, το κρεμμύδι, το ξύσμα και το χυμό από το λεμόνι, τα φρέσκα μυρωδικά και τα μπαχαρικά. Προσθέτουμε τις μπριζόλες και τις μαρινάρουμε για τουλάχιστον 2 ώρες.
Πουρές Σελινόριζας
Σε ένα ταψί βάζουμε τη σελινόριζα καθαρισμένη και κομμένη κυδωνάτα, ρίχνουμε το σκόρδο χοντροκομμένο, το κρεμμύδι, το ελαιόλαδο, αλάτι, πιπέρι, και το φρέσκο δενδρολίβανο. Ψήνουμε στο φούρνο σκεπάζοντας το ταψί στους 170 Co για 60 λεπτά.
Μόλις ετοιμαστούν τις χτυπάμε σε μπλέντερ με το μασκαρπόνε. Διορθώνουμε το αλάτι, αν χρειαστεί προσθέτουμε λίγο λεμόνι.
Πουρές Πράσινου Μήλου
Σε ένα μικρό κατσαρολάκι ρίχνουμε ελάχιστο ελαιόλαδο και αχνίζουμε για 15 λεπτά τα κομμάτια πράσινου μήλου, με το ξύλο κανέλας και τη μαύρη ζάχαρη. Βγάζουμε το ξύλο κανέλας και τα χτυπάμε στο μπλέντερ.
Σάλτσα
Φτιάχνουμε ένα ρου με το ελαιόλαδο και το αλεύρι, περνάμε από σίτα τα υγρά από το ψήσιμο της μπριζόλας και σε ένα κατσαρολάκι το βράζουμε για 3 λεπτά μέχρι να δέσει η σάλτσα. Στο τέλος προσθέτουμε την κάπαρη και τα ντοματίνια ψηλοκομμένα. Σερβίρουμε τις μπριζόλες και δίπλα τους 2 πουρέδες και τη σάλτσα. Προσθέτουμε σαλατικά ρόκας και ψητά ντοματίνια.
Tip: Μπορούμε να ανακατέψουμε τους δύο πουρέδες μεταξύ τους.