Ταξίδι στην Καινοτομία

  • Aa

Η καινοτομία για την Creta Farms είναι ένα συνεχές ταξίδι. Ένα ταξίδι που απαιτεί χρόνο, υλικούς πόρους αλλά πάνω από όλα πίστη, αφοσίωση και σεβασμό στον καταναλωτή και τις ανάγκες του.

Από τη γέννηση κιόλας της Creta Farm μέχρι και σήμερα που προστέθηκε το τελικό S στο όνομά της, η καινοτομία αποτέλεσε βασικό στοιχείο του DNA της.

Κάπως έτσι ξεκινά το 1996, το γοητευτικό ταξίδι στη γεύση και την καινοτομία, με ένα όνομα ορόσημο. Ένα όνομα που αποτυπώνει το όνειρο των αδερφών Δομαζάκη να γίνει η εταιρία πρεσβευτής της κρητικής διατροφής σε όλο τον κόσμο. Μία επωνυμία που ταυτίζεται και προβάλει την καταγωγή της εταιρίας.

Πατήστε εδώ και ταξιδέψτε μαζί μας >>

Ταξίδι στην Καινοτομία

  • Λανσάρισμα Creta Farms 0-3%. Πρώτη φορά στην Ελλάδα σειρά αλλαντικών με χαμηλά λιπαρά

    1999

    Πρώτη φορά στην Ελλάδα σειρά αλλαντικών με χαμηλά λιπαρά.  

    Η ανατροπή ξεκινά το 1999, με την Creta Farms να πραγματοποιεί την πρώτη μεγάλη τομή στην αγορά των αλλαντικών. Μέχρι τότε, η κατηγορία των αλλαντικών αναπόφευκτα χαρακτηριζόταν από προϊόντα με υψηλή περιεκτικότητα σε λιπαρά, μία ιδιότητα που τα καθιστούσε για πολύ κόσμο «απαγορευμένη απόλαυση».

    Με το λανσάρισμα της σειράς Creta Farms 0-3% (για πρώτη φορά στην Ελλάδα σειρά αλλαντικών με χαμηλά λιπαρά), η εταιρία κάνει τη δυναμική της είσοδο στο λιανεμπόριο.

    Το σημαντικότερο όμως επακόλουθο της κίνησης αυτής είναι η δημιουργία μίας νέας τάσης στην κατηγορία των αλλαντικών, το πρώτο βήμα για την απενοχοποίησή τους.

    Πριν την έλευση της Creta Farms, οι δεσπόζουσες -τότε- αλλαντοβιομηχανίες, παρήγαγαν αλλαντικά με υψηλά επίπεδα ζωικού λίπους. Η είσοδός της Creta Farms στην αγορά, τις οδήγησε να προσαρμοστούν στα νέα δεδομένα (ακολουθώντας τις ιδέες της), με χαρακτηριστικό παράδειγμα την πάριζα η οποία από λιπαρά κοντά στο ανώτερο όριο του κώδικα (~30%) εκείνη την περίοδο, έχει οδηγηθεί πλέον σε τιμές της τάξεως έως και 5% λιπαρά.

    1999
  • Λανσάρισμα Creta Farms Εν Ελλάδι, η μεγάλη επανάσταση. Tα μόνα αλλαντικά στον κόσμο με ελαιόλαδο.

    2001

    Ωστόσο, η μεγάλη «επανάσταση» θα έρθει δύο χρόνια αργότερα. Το 2001, η Creta Farms, έχοντας την κρητική διατροφή ως πρότυπό της και τις πρωτοποριακές ιδέες ως κομμάτι πλέον της καθημερινότητάς της, λανσάρει ΤΑ ΜΟΝΑ ΑΛΛΑΝΤΙΚΑ ΣΤΟΝ ΚΟΣΜΟ ΜΕ ΕΛΑΙΟΛΑΔΟ.

    Η μοναδική σειρά αλλαντικών Creta Farms Εν Ελλάδι, από εκλεκτά κομμάτια κρέατος και εξαιρετικό παρθένο ελαιόλαδο είναι πλέον γεγονός. Ο μοναδικός τρόπος προετοιμασίας των προϊόντων Εν Ελλάδι, πατέντα κατοχυρωμένη σε παγκόσμια κλίμακα με τίτλο «Μέθοδος παραγωγής προϊόντων με βάση το κρέας, με άμεση ενσωμάτωση ελαιολάδου και μέγιστη δυνατή υποκατάσταση ζωικού λίπους», εξασφαλίζει στο τελικό προϊόν υψηλή ποιότητα και απαράμιλλη νοστιμιά χάρη στη θρεπτική αξία και την πλούσια γεύση του ελαιολάδου.


    2001
  • Λανσάρισμα Creta Farms COMBI για πρώτη φορά τυρί και αλλαντικό μαζί.

    2006

    Έτσι φθάνουμε στο 2006 και το λανσάρισμα της σειράς COMBI. Η Creta Farms ξεπερνά για μία ακόμα φορά τον εαυτό της καταφέρνοντας να συνδυάσει 2 καινοτομίες σε ένα μόνο προϊόν.

    • Για πρώτη φορά αλλαντικό και τυρί μαζί. Ταχύτητα και πρακτικότητα.
    • Συσκευασία τύπου διπλού τάπερ που ανοίγει και ξανακλείνει. Εύκολη χρήση και αποθήκευση.


    2006
  • Διπλή Παστερίωση στα αλλαντικά για πρώτη φορά

    2008

    Η Creta Farms καινοτομεί για ακόμη μία φορά στον τομέα παραγωγής αλλαντικών, εφαρμόζοντας τη νέα πρωτοποριακή τεχνολογία της Διπλής Παστερίωσης, που προσφέρει υψηλό βαθμό προστασίας στα συσκευασμένα τρόφιμα, χωρίς να επηρεάζει την ποιότητα και τη γεύση τους.

    Η Τεχνολογία Διπλής Παστερίωσης, που επιτυγχάνει παστερίωση στον τελικό περιέκτη μέσω εφαρμογής υψηλής υδροστατικής πίεσης σε υδατοδεξαμενή για μερικά λεπτά:

    • Προσφέρει 100% ασφάλεια με φυσικό τρόπο.

    • Διατηρεί αναλλοίωτα τα θρεπτικά συστατικά και τη γεύση μέχρι την τελευταία φέτα του αλλαντικού.

    • Εξασφαλίζει αναλλοίωτη φρεσκάδα έως και 10 μέρες από το άνοιγμα της συσκευασίας.

    2008
  • Λανσάρισμα Εν Ελλάδι Μεσογειακής & μετεξέλιξη της Creta Farms από εταιρεία αλλαντικών σε εταιρεία τροφίμων.

    2011

    Όταν το γάλα παντρεύτηκε το λάδι, γεννήθηκε μία ακόμη μοναδική καινοτομία της Creta Farms.

    Το λανσάρισμα της ΜΕΣΟΓΕΙΑΚΗΣ αποτελεί σταθμό ορόσημο στην πορεία της Creta Farms καθώς συνιστά την είσοδό της στην πρώτη κατηγορία εκτός των αλλαντικών.

    Πιστή στην ιδέα του Εν Ελλάδι, η Creta Farms αντικαθιστά έως και 50% το ζωικό λίπος με το ελαιόλαδο, επιτυγχάνοντας ένα μοναδικά γευστικό αποτέλεσμα, ταυτόχρονα με βελτιωμένο προφίλ λιπαρών!

    2011
  • Λανσάρισμα αλλαντικών νέας γενιάς Εν Ελλάδι χωρίς συντηρητικά και με μειωμένο αλάτι.

    2012

    Η Creta Farms απαντά σε όλες τις διατροφικές ανησυχίες με μία ακόμη καινοτομία! Παρουσιάζει τη νέα γενιά αλλαντικών φιλέτο γαλοπούλας και κοτόπουλου με τα εξής χαρακτηριστικά:

    • Με χαμηλά λιπαρά (3%) εκ των οποίων 2% προέρχονται από την προσθήκη εξαιρετικά παρθένου ελαιολάδου.

    • Χωρίς συντηρητικά

    • Με αλάτι μειωμένο κατά 40%

    • Από εκλεκτά κομμάτια φιλέτου κοτόπουλου ή γαλοπούλας

    2012
  • Λανσάρισμα της νέας σειράς Mini Εν Ελλάδι

    2015

    H Creta Farms καινοτομεί για ακόμα μια φορά και παρουσιάζει τη νέα της σειρά Mini Εν Ελλάδι, το αλλαντικό στην πιο πρωτοποριακή και απολαυστική του διάσταση!

    Τα Mini Εν Ελλάδι κυκλοφορούν σε συσκευασίες των 8 ατομικών μερίδων σε τρείς αγαπημένες γεύσεις, πάριζα, ζαμπόν και γαλοπούλα, με την εγγύηση της μοναδικής συνταγής Εν Ελλάδι, που συνδυάζει εκλεκτό κρέας & εξαιρετικό παρθένο ελαιόλαδο.

    Επιπλέον δεν περιέχουν γλουτένη.

    2015
  • '70
  • '80
  • '90
  • '00
  • '10