Διεθνείς Συνταγές

επιστροφή
  • Aa

ΠΑΤΑΤΕΣ ΟΓΚΡΑΤΕΝ ΜΕ ΑΛΛΑΝΤΙΚΑ CRETA FARMS

Υλικά

4 μεγάλες πατάτες

3 φέτες, ψιλοκομμένο Creta Farms Κλασσική Σειρά Μπέικον Καπ. Φέτες

4 φέτες Creta Farms Εν Ελλάδι Χοιρινή Ωμοπλάτη, κομμένες σε λεπτές λωρίδες

2 κ.σ. βούτυρο, μαλακωμένο

1-1/2 φλιτζάνι κρέμα γάλακτος

1/2 φλιτζάνι φρέσκο γάλα

2 κ.σ. αλεύρι

2 σκελίδες σκόρδο, λεπτοκομμένες

1 κ.γ. αλάτι

Φρεσκοτριμμένο πιπέρι, για γεύση

1 φλιτζάνι τριμμένο κίτρινο τυρί

Εκτέλεση

1. Προθερμάνετε το φούρνο στους 200°C.

2. Βουτυρώστε με το μαλακωμένο βούτυρο, τον πυθμένα και τα τοιχώματα ενός πυρίμαχου σκεύους περίπου 30 εκατοστών.

3. Καθαρίστε και κόψτε τις πατάτες σε φέτες.

4. Σε ένα μπολ, χτυπήστε ελαφρά την κρέμα γάλακτος, το γάλα, το αλεύρι, το ψιλοκομμένο σκόρδο, αλάτι, και άφθονο φρεσκοτριμμένο, μαύρο πιπέρι.

5. Τοποθετήστε το 1/3 από τις πατάτες στον πυθμένα του ταψιού. Πασπαλίστε με το 1/3 από το μπέικον και τη χοιρινή ωμοπλάτη. Ρίξτε επίσης, το 1/3 του μίγματος της κρέμας. Επαναλάβετε άλλες δυο φορές τα παραπάνω, ώστε να χρησιμοποιηθούν όλα τα υλικά.

6. Καλύψτε το σκεύος με αλουμινόχαρτο και ψήστε για 30 λεπτά. Αφαιρέστε το αλουμινόχαρτο και ψήστε για 20 λεπτά ακόμη, ή μέχρι οι πατάτες να ροδίσουν και να δημιουργηθούν φυσαλίδες στην επιφάνεια τους.

7. Πασπαλίζετε με το τριμμένο τυρί την κορυφή και συνεχίζετε το μαγείρεμα για 3 με 5 λεπτά ακόμα, μέχρι να λιώσει και να αποκτήσει ομοιόμορφο χρώμα το τυρί.

8. Πριν το κόψετε και το σερβίρετε, αφήστε το εκτός φούρνου για να μπορεί να σταθεί στο πιάτο!

επιστροφή