Διεθνείς Συνταγές

επιστροφή
  • Aa

ΠΙΤΑ ΑΠΟ ΠΟΥΡΕ ΠΑΤΑΤΑΣ ΜΕ ΜΠΕΪΚΟΝ & ΖΑΜΠΟΝ CRETA FARMS & ΠΙΠΕΡΙΕΣ

Υλικά

● 1 κιλό πατάτες

● 6 φέτες Creta Farms Εν Ελλάδι Μπέϊκον Χοιρινό Κλασσική σειρά μπέικον, ψιλοκομμένο

● 1 φύλλο δάφνης

● 2 κουτ. Σούπας ελαιόλαδο

● 1 μέτριο κρεμμύδι, ψιλοκομμένο

● 2 μικρές πιπεριές (πράσινη & κόκκινη), κομμένες σε μικρούς κύβους

● 30γρ βούτυρο

● 125ml γάλα

● 125ml κρέμα γάλακτος

● 1 μεγάλο αβγό, χτυπημένο ελαφρώς

● 100γρ Creta Farms Εν Ελλάδι Ζαμπόν Βραστό, κομμένο σε λεπτές λωρίδες

● 100γρ τριμμένη γραβιέρα ή κεφαλοτύρι

● 50γρ τριμμένο τσένταρ

● λίγο ψιλοκομμένο σχινόπρασο ή μαϊντανό

● αλάτι/πιπέρι

Εκτέλεση

Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 190°C και βουτυρώνουμε τέσσερα ατομικά πυρέξ ή ένα των 30 εκατοστών.

Καθαρίζουμε τις πατάτες και τις βράζουμε σε αλατισμένο νερό μαζί με το φύλλο δάφνης ως ότου μαλακώσουν αρκετά, και στη συνέχεια τις στραγγίζουμε καλά.

Ενώ οι πατάτες βράζουν, σε ένα ευρύχωρο τηγάνι, ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο σε μέτρια φωτιά. Προσθέτουμε το κρεμμύδι, το μπέικον και τις πιπεριές, ανακατεύοντας μέχρι να ροδίσουν. Αυτό θα μας πάρει 5 έως 7 λεπτά.

Αφαιρούμε το φύλλο τις δάφνης από τις καλοβρασμένες πατάτες και τις περνάμε από τη μηχανή του πουρέ, το μπλέντερ ή όποια συσκευή χρησιμοποιούμε για την παρασκευή σπιτικού πουρέ πατάτας.

Ενσωματώνουμε το βούτυρο, την κρέμα γάλακτος, το αβγό και όλα τα υπόλοιπα υλικά συμπεριλαμβανομένου και του μίγματος από τις πιπεριές, το κρεμμύδι και το μπέικον με το Ζαμπόν, εκτός του τσένταρ. Δοκιμάζουμε και διορθώνουμε εάν χρειάζεται το αλατοπίπερο και στη συνέχεια απλώνουμε ομοιόμορφα τον πουρέ μας στα πυρίμαχα σκεύη. Πασπαλίζουμε με το τσένταρ στην κορυφή και τα ψήνουμε για 35 έως 40 λεπτά μέχρι να ροδίσουν καλά. Σερβίρουμε όσο είναι ζεστά!

επιστροφή