Διεθνείς Συνταγές

επιστροφή
  • Aa

ΣΟΥΗΔΙΚΗ ΚΡΕΜΜΥΔΟΠΙΤΑ

Υλικά

Υλικά για την τάρτα

  • 1 ½ φλιτζάνι αλεύρι
  • 80γρ βούτυρο
  • 1 κρόκο αβγού
  • 1 – 2 κουταλιές νερό
  • αλάτι

Για τη γέμιση

  • 100ml κρέμα γάλακτος
  • 2 αβγά, ελαφρώς χτυπημένα
  • 50ml γάλα φρέσκο
  • 100γρ Creta Farms Εν Ελλάδι Gourmet Φιλέτο Γαλοπούλας Καπνιστό, κομμένo σε μικρούς κύβους
  • 350γρ (περίπου 2 μεγάλα) κρεμμύδια κομμένα σε λεπτές φέτες
  • 1 πράσο κομμένο σε φέτες
  • 6 φέτες Creta Farms Μπέικον, ψιλοκομμένο
  • 2 κ.σ. ελαιόλαδο
  • ½ κ.γ. κύμινο
  • 50γρ τριμμένο κίτρινο τυρί
  • αλατοπίπερο

Εκτέλεση

Ξεκινάμε φτιάχνοντας την τάρτα.

Κοσκινίζουμε το αλεύρι σε ένα μπολ και προσθέτουμε το βούτυρο σε κύβους. Τα ενσωματώνουμε δουλεύοντας τα με τα χέρια και στη συνέχεια προσθέτουμε τον κρόκο αβγού, το αλάτι και το νερό σιγά-σιγά συνεχίζοντας να το δουλεύουμε μέχρι να γίνει μία ζύμη λίγο σφικτή. Αφήνουμε τη ζύμη σκεπασμένη στο ψυγείο για 30 λεπτά.

Βουτυρώνουμε τη ταρτιέρα. Ανοίγουμε τη ζύμη και τη στρώνουμε πιέζοντας με τα δάχτυλα. Την τρυπάμε ελαφρά με ένα πιρούνι και την ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο, στους 170 βαθμούς Κελσίου μέχρι να αρχίσει να φουσκώνει, περίπου 7 λεπτά.

Τα υπόλοιπα είναι πολύ εύκολα...

Σε ένα ευρύχωρο τηγάνι με μέτρια φωτιά, μαγειρεύουμε ανακατεύοντας το μπέικον με το ελαιόλαδο, το κρεμμύδι και το πράσο για περίπου 5 λεπτά, μέχρι να χρωματιστούν ελαφρώς.

Στη συνέχεια προσθέτουμε το γάλα και την κρέμα. Μόλις αρχίσει και πάλι ο βρασμός, αποσύρουμε από τη φωτιά και προσθέτουμε τα υπόλοιπα υλικά, εκτός του τριμμένου τυριού, ανακατεύοντας καλά με ένα σύρμα χειρός.

Ελέγχουμε το αλατοπίπερο και ρίχνουμε το μείγμα στην τάρτα. Πασπαλίζουμε με το τριμμένο τυρί και τοποθετούμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς Κελσίου, ψήνοντας την για περίπου 20 λεπτά, έως ότου αποκτήσει ομοιόμορφο χρυσαφένιο χρώμα.

επιστροφή