Ορεκτικά

επιστροφή
  • Aa

ΖΑΜΠΟΝ ΕΝ ΕΛΛΑΔΙ GOURMET ΜΕ ΜΟΥΣ ΓΛΥΚΟΠΑΤΑΤΑΣ

Για 15 μερίδες

Υλικά

2-2,5kg γλυκοπατάτες
1 κουταλάκι γλυκού αλάτι
1/2 φλιτζάνι κρέμα γάλακτος
1/2 φλιτζάνι πλήρες γάλα
5 κουταλιές βούτυρο
300gr ζαμπόν Creta Farms Εν Ελλάδι Gourmet
15gr ελαιόλαδο
15 σχοινόπρασα

Εκτέλεση

Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 200οC. Βάζουμε τις πατάτες σε ένα ταψί και τις ψήνουμε για 1 ώρα μέχρι να μαλακώσουν. Τις αφήνουμε να έρθουν σε θερμοκρασία που να μπορούμε να τις πιάσουμε, τις κόβουμε στη μέση και με κουταλάκι αδειάζουμε το εσωτερικό τους σε ένα μπολ. Τις λιώνουμε με το πιρούνι προσθέτοντας το αλατοπίπερο.

Ρίχνουμε την κρέμα γάλακτος και το γάλα συνεχίζοντας να δουλεύουμε με το πιρούνι. Στην συνέχεια τοποθετούμε το μίγμα σε ένα μούλτι και προσθέτουμε το βούτυρο (όχι λιωμένο). Αφού αποκτήσει το μίγμα μας βελούδινη υφή, σερβίρουμε σε ποτήρι σφηνάκι με το ζαμπόν Εν Ελλάδι Gourmet (το οποίο έχουμε κόψει σε ζάρια και το έχουμε σοτάρει σε ελαιόλαδο). Γαρνίρουμε με σχοινόπρασο και φρεσκοτριμμένο πιπέρι.

επιστροφή