Κυρίως Πιάτα

επιστροφή
  • Aa

Ζεστό σνακ με Εν Ελλάδι πάριζα, κολοκύθια και γραβιέρα Κρήτης

Για 6 άτομα

Υλικά


1 νωπό φύλλο σφολιάτας 

8 φέτες πάριζα Εν Ελλάδι ή 1 συσκευασία πάριζα Εν Ελλάδι σε φέτες 160g

250 γρ. κολοκύθια

100 γρ. γραβιέρα Κρήτης

λίγο ελαιόλαδο για το άλειμμα του ταψιού 

Εκτέλεση


Απλώνετε τη σφολιάτα σε καλά λαδωμένο ταψί. Την τρυπάτε με ένα πιρούνο σε όλη την επιφάνεια.
Την ψήνετε σε προθερμασμένο φούρνο στους 200 βαθμούς για 10'. Την αποσύρετε από το φούρνο.
Απλώνετε 6 φέτες πάριζα στη μισοψημένη σφολιάτα και πασπαλίζετε με τα τριμμένα κολοκύθια και τη γραβιέρα.
Συνεχίζετε το ψήσιμο για άλλα 15' μέχρι να ροδίσει και να λιώσει το τυρί.
Πριν σερβίρετε, κόβετε τις υπόλοιπες φέτες πάριζας σε μπαστουνάκια και τα απλώνετε στην επιφάνεια.

Αντί για πάριζα μπορείτε να χρησιμοποιήσετε 2-3 είδη αλλαντικών μαζί.

επιστροφή