Ορεκτικά

επιστροφή
  • Aa

Απάκι σοτέ με φρέσκο θυμάρι και καβρουμαδάκια

Για 2 ατομα

Υλικά

150γρ. απάκι σε λεπτές φέτες
2 κ. σούπας ελαιόλαδο
30ml κρασί κόκκινο
1 σκελίδα σκόρδο
3-4 κλωναράκια θυμάρι
Αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι

Εκτέλεση

Ζεσταίνετε το ελαιόλαδο (σε ένα μαντεμένιο τηγανάκι) με το σκόρδο και 2-3 κλωναράκια θυμάρι και σοτάρετε το απάκι και από τις δύο πλευρές για 2 λεπτά.
Αλατοπιπερώνετε και σβήνετε με κόκκινο κρασί. Το αφήνετε σε χαμηλή φωτιά για 2 λεπτά, αφαιρείτε το σκόρδο, πασπαλίζετε με λίγα φρέσκα φύλλα θυμάρι
και σερβίρετε στο σκεύος που το μαγειρέψατε. Συνοδεύεται με καβουρμαδάκια Κρήτης.
επιστροφή