Ορεκτικά

επιστροφή
  • Aa

Crostini με προσούτο κότο, ξυνομυζήθρα και παντζάρι

Για 2 ατομα

Υλικά

8 λεπτές φέτες ψωμί από πολύσπορη μπαγκέτα
150γρ. ΕΝ ΕΛΛΑΔΙ GOURMET προσούτο κότο κομμένο σε φέτες
80-100γρ. ξυνομυζήθρα

Για τα παντζάρια:
2 μικρά φρέσκα παντζάρια χοντροτριμμένα
Χυμό και ξύσμα από 1 λεμόνι
1-2 κ. σούπας ελαιόλαδο
Αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι
Λίγο φρέσκο θυμάρι

Εκτέλεση

Μαρινάρετε το παντζάρι με αλάτι, πιπέρι, χυμό και ξύσμα λεμονιού, ελαιόλαδο και θυμάρι για τουλάχιστον 30 λεπτά.
Ψήνετε το ψωμί σε τηγάνι με γραμμές. Αλείφετε με ξυνομυζήθρα και τοποθετείτε μία μικρή φετούλα προσούτο κότο.
Από πάνω μοιράζετε από 1 κ. γλυκού μαριναρισμένο παντζάρι και σερβίρετε
επιστροφή